Mvc snart.........


Vaknade vid 05.00 och fick en känsla av att det snart var dags att gå upp :-/ Ucsh tänkte jag, jag vill inte, jag orkar inte. Men när jaf kikade på klockan och såg att den bara var 5 så kunde jag andas ut och vända mig om och sova vidare :-) Klockan var ställd 08.00 så hela 3 timmar till kunde jag sova! Kändes verkligen som att jag behöde det. Men redan efter en timme så vaknade jag igen. Pigg och utvilad typ. Jätte konstigt........ Så jag gick upp och duscha, fixa mig, ätit en skål med havre fras.

Nu sitter jag och bara tar det lugnt en stund medan alla andra sover fortfarande.
Det är så tyst, lugnt och skönt! :-)

Snart så ska jag iväg till mvc på rutin kontroll. Får se vad Bm säger denna gången.

Nu ska jag surfa vidare en liten stund - läsa lite nyheter kanske, kika in på fb, lite andra bloggar som varit kul att läsa på sistonde. Ska även försöka fundera ut vad vi kan ta med oss att tugga på om vi åker iväg till Brunnstorp eller annat bad.


Åååhhhh sådan jävla dag igen med FK



Jag blir vansinnig på Försäkringskassan-ännu en gång har de tabbat sig och betalat ut alldeles för lite till mig. Plus att det inte har betalat ut någonting alls till Sidney. Har idag suttit och försökt komma fram till dem och få ordning på det hela sedan lunch tiden. Först ringen man och det är för många som ringer till de just nu så  man får återkomma senare, andra gången då placeras vi i kön för att de ska ringa upp när det blir våran tur. De ringer upp och jaaaa då får sidney nummret till sin handläggare som skulle kolla på hans del av det hela. Ringer till henne men hon hade just gått på lunch så han fick åter igen ringa efter lunchen. Under tiden passar jag på att även jag ringa så jag kan få hjälp med att reda ut "SKiten" de skapat med min utbetalning. Jag ringer ett antal gånger utan att ens bli placerad i vanlig kö eller i kö för att de ska ringa upp mig.

 Klockar tickar på o är runt 14-15 någon gång då jag äntligen kommer fram till att pli placerad i kö för att de ska ringa upp mig. Det var då över 400 i kö, beräknats ta ungefär 35 minuter. Fine- jag kom ju fram i alla fall och fick vänta till de ringde upp. Det var en kvinnlig handläggare som ringde upp mig och jag hann förklara för henne vad som blivit galet och att det nu inte är första gången och att vi måste ha det fixat redan förra veckan egentligen.

Jag fattar inte att det ska vara så svårt att fatta att de har med männinskor och våra levebröd att göra. I vilket fall så var det endast så långt vi kom och hon sa att det måste de åtgärda på något sätt. Sen skulle jag dröja lite. Det gjorde jag, jag vänta, vänta och vänta. Jag vet inte om hon/de kan höra en när de lagt en på dröj typ. Jag/vi hör ju inte dem, men man kan höra att man fortfarande är uppkopplad. Efter en väntan som kändes som jag väntat i all evighet så kopplade hon bort mig!

 KAN NI FATTA!!!!! HON KOPPLADE BORT MIG!

Hela dagen bort slösad på att komma fram först och sedan bara bli bort kopplad så där utan någon som helst överrenskommelse om hur de kommer göra åt saken eller bekräftelse ens på att hon verkligen skulle ta sig fan få att se till att det verkligen betalar ut och ser till att det blir rätt en gång för alla.

 NEJ, NEJ!! Inget alls! Jag avvaktade en stund efter det och lugnade ner mig, för efter allt det så kan jag minst sagt säga att jag var vansinnig ihop med mina egna spöken och gravid spöken. Så vad jag hade sagt eller gjort vet jag inte om jag hade haft fel person framför mig.

 GAHHHHHHHH!!!!!!!!

Ringde åter igen för att ställa mig i kön då hon inte ringde upp på nytt. Antagligen i hopp om att jag skulle låta det bara vara typ. Vad tror de egentligen? Mitt nummer hade hon ju, så det kan inte ha varit ett problem på något vis att bara ringa upp igen och be om ursäkt för att jag av misstag blivit bortkopplad. Tror ni jag kom fram snabbt, smidigt typ direkt? NOPE, det gjorde jag inte. Så återigen var vi tvugna att ringa och ringa tills det att vi blir slällda i kö. Var det kortare kö denna gången? NOPE - 400 och några till på 90 handläggare........

Så ytterliggare en halvtimme senare hade vi inte fått någe svar. När det väl var våran tur så fick Sidney ta och prata med de. Jag kunde inte hålla mig lugn riktigt. Han pratar med de och efter många om och med efter att ha förklarat vad saken gällde och att han ville tala med ansvarig chef så fick han nummret till en Ann som skulle vara chef för den avdlningen som hade han om just de frågorna.

När han ringer henne så fattar vi snart att han fått helt fel person att prata med eller rätt person men som inte hade att göra med rätt frågor. Hon var chef för avdelningen för sjukpenning :-/ Hallllllååå, jag har föräldrarpenning! Men hon var i alla fall hjälpsamm och förstod att det verkligen var viktigt. Hon tog reda på vem som var ansvarig för fall som mitt och kollade så att peronen var på plats och ringde upp oss återigen och gav oss personens direkt nummer :-)

Sidney fick även sköta det samtalet. Tur var det för den snubben han pratade med skulle öronen trillat av på och hjärjat hade hamnat i ögonloberna om han hade fått prata med mig. Han sa inte mycket mer än att det ska vi kika på som om att det kunde vänta tills nästa år typ. aAn kollade inte ens i sin dator och försökte se vad det var som de kund göra eller något alls. Utan bara tagit mitt person nummer och skriviit upp det och aaaaaa men någon ska kika på det sen. Och han skulle vara ansvarig/chef i just de frågorna om Fp och utbetalningar. Den lilla hjälp han sedan kunde komma fram till mer konkret var att de har 48 timmar på sig att kolla på det och återkomma till mig. 

Hur jävla svårt ska det vara att stå för sina fel????
Okey om det vart fel första gången, men de har krånglat och felat sedan i februari/mars varje månad nu. Då jag har fått ett X antal tusenlappar för lite. Så denna gången var det ju inte nog med att de betalar ut för lite till mig - dem betalar inte ut något till Sidney heller. Sidneys blankett om att han ska ta ut hel Fp för Damian från 1 juni till sista juli har de hanterat som att han har anmält vård av barn och ansökt om tillfällig Fp. Och självklart måste ju sådant undersökas noggrat. Om så vart fallet ja, det förrstår jag men så är det ju inte. Och hur ofta vet man att ens barn kommer vara sjukt i framtiden? Brukar tom vara svårt att säga bara de är förkylda redan eller har kräksjukan, när man tror att de kommer var åter till dagis tex.

Nu  är det bara att vänta och hoppas de fixar till deras fel och att allt finns inne på vårat konto senast onsdag. Så att vi kan betala våran hyra och resterande av räkningar utan att behöva höra av oss till alla och förklara situationen med FK och att de har strulat till det riktigt rejält. Så att det kommer att dröja ett par dagar innan vi kan betala. Hatar att de inte kan fatta vad de ställer till med och att de inte bara tar och fixar till det direkt.

Jag som kan gå i taket för mycket mindre så jag förstår verkligen personer som har haft att göra med de på FK under liknande situationer eller till och med änn jobbigare sits än vi kanske att de faktisk tom men hotat att ta till med våld och värre hot. Man har ju hört hur de på FK får ta emot fler person hot och hur de blivit bomb hotade fler gånger än någon annan myndighet eller person. 

Hela dagen gick åt Fk :-/ Nu så tar vi det lugnt och försöker koppla bort tankarna på det.
Ska försöka njuta utav kvällen nu med de underbara små som springer runt och tjuter som vovvozeloran gör på tven:-) Kanske tom orka ta oss ut o ta en preomenad eller rasta dem i någon kul park. Då de har varit tvugna att bara vara på rummet mestadelen av dagen och leka där inne medan vi varit i telefon.

Ett par sista ord om FK - PRIVATISERA HELA FÖRSÄKRINGSKASSAN!!! Konkuransen skulle göra gott!

Om jag vinner en bloggdesign........



Hmmmmm, måste ju komma på lite och fundera ut hur jag skulle vilja ha min blogg om jag nu vinner en ny bloggdesign. Ska kika runt lite med på andras och se om jag kan få lite tips o ideer att låna med till min. Tjejen som jag tävlar hos verkar riktigt duktig så skulle kunna ge henne helt fria händer men hon måste ändå få lite att gå på tycker jag. Vill att den ska representera alla i familjen lite. Få med vad var och en tycker om och en litet hum om deras peronligheter. Så jag ska nu försöka i punkt for få med lite av var och en o lite av mina tankar på vad jag vill ha med.

Om jag börjar med Familjen

* Familjen består av Mamma-jag då, Pappa Sidney, Damina våra äldsta grabb, Colin lillebrosan (mellan barnet), Donna lill tjejen, Katten Missy och så en liten bebbe i magen, än så länge :-) Bf 11 September.

* Vi håller på Chelsea Fc

* Filmer/ karaktärer killarna gillar är - Blixten Mcacueen, Transformers, Hulken, 2 fast 2 furius, Spiderman, Superman, Ironman mm Men det är dem som snurrat mycket.

* Sen har vi fotboll som stor intresse, blommar är i fockus av våran lilla kille.

* Jag älskar sommar, sol & bad

* Färgglatt är att föredra, lite somrigt

* Älskar att fotografera, Skydda fotona jag lägger upp så de inte går att kopiera.

* Vill kunna följa denna graviditet med någon for av automatisk uppdatering vecka för vecka.

* Allmänt, kategorier,arkiv ska vara stilrena som de är nu men med lite finare/vackrare typsnitt o färg. Till höger om inläggen. 

* Rubrikerna till alla inläggen ska vara något större

* Samtliga sidor ska vara lika

* Tid och datum ska finnas längst ner på inläggen, även så man kan kommentera. Med liknande eller passande stil och storlek som i rubrikerna (mindre)

* Snygga ramar på fotona

* Möjlighet att välja att följa bloggen.

* Lite om mig själv och bloggen till vänster om inläggen, profil foto

Lite av vad jag hittils kommit på......

Så om jag vinner så skulle jag vilja att hon på ett kul sätt kunde få med lite utav allt detta.
Kanske är för mycket begärt eller lite jag vet inte alls.
Men jag får vänta och se om jag överhuvudtaget har turen med mig :-)
Annars så får jag spana vidare efter fler tillfällen att få till en design.

HÅLLER TUMMARNA I ALLA FALL!!! :=)




En ny bloggdesign skulle sitta super just nu!!! :-)



Jag är med och tävlar om en ny bloggdesign!!!


http://knixieoknas.blogspot.com/2010/06/tavling-vinn-en-ny-htmlbloggdesign.









Åhhhh jag hoppas, hoppas att jag verkligen vinner en ny design!
Denna tjejen har gjort en till min kompis tidigare.  Den är super fin och söt!
Skulle verkligen, verkligen vilja ha en lika fin jag med.
Jag själv har ingen som helst humm om hur man ska få till det så det blir fint och mer personligt.
Skulle vara så mycket roligare att blogga med med en fin design. Skulle tom kunna tipsa andra/fler om att jag har en blogg och att det vore kul om de kikade in och lämnade ett eller flera avtryck.

Så håll nu tummarna för mig att jag vinner och att jag inom kort då har en alldeles egen fin blogg att vara stolt över :-)


http://knixieoknas.blogspot.com/2010/06/tavling-vinn-en-ny-bloggdesign.html


Vecka 29: 20 jun - 26 jun 2010





Jag är i vecka 30.
Jag har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Jag  är i 7:e kalendermånaden.
Jag är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 11 sep 2010 
Jag har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.
Jag är på dag 204 av 280. (72,9%).
Min graviditet startade Sön 6 dec 2009.
min menscykel är ca 28 dagar
Jag blev gravid ungefär Sön 20 dec 2009

Vecka 29

Kroppen:
Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med.

 


Lillan - Vad kan jag, vad gör jag?



Lillan hon susar sött nu sen ett par timmar tillbaka. Vi testar med att inte väcka henne mer än för att ge hanne välling så hon inte behöver vakna vrål hungrig. Tror klockan var runt 17.30-18.00 när hon började kinka av trötthet så Sid gick upp och lade henne. Tanken var mer att hon skulle få sova en liten stund bara först men det blev inte riktigt så. Hon brukar sova länge på morgonen/förmiddagen när vi lägger henne runt 21. Hon har då vissa dagar sovit fram till 12-13 tom så nu kanske hon sover till 07.00 som "sämst". Hon är en riktig sovare :-) Hon kan sova mellan 11-15 timmar under "natten" utan att vakna, under dagen kan hon sova middag på 1-5 timmar beroende på om hon sover vid ett tillfälle eller två. De vakna tiden går åt att äta och busa med bröderna bus förståss. Den ända gångerna man hör henne vara missnöjd är när hon är trött-då kinkar hon lite, det är då bara att ta henne till hennes säng och lägga ner henne. Och när hon vill han mat! Då är inte micron snabb nog att varma hennes mat ens på max effekt. Maten ska hälst bara in i munnen och ner i magen så hon känner mättanden :-) Lite som mig :-) Jaaa det är de ända 2 tillfällena som jag kan komma på som hon kinkar vid.
Visserligen kan hon vara mätt efter att just ha ätit då vi tar fram något till oss för att äta då kinkar hon inte utan hon mer skriker på oss att hon också vill ha. Hon kan bli vanssing om hon inte får med en gång. Skriker, fejk gråter och slår hej vilt med armarna tills hon inte får :-) Har aldrig lagt märke till att hon kinkat som många andra barn när de är blöta eller har gjort mer i blöjan. Men det kan nog bero på att vi är ganska så duktiga med just blöjbyten.

Annars vad hittar hon på och vad kan hon?

Hmmmmm, ska tänka efter lite.......
Har ju inte lika bra koll på vad som är just på utvecklings schemat nu för 1 år. Vi ska på ett års kontroll nästa vecka tror jag. Eller om der är om ca 2 veckor. Som sagt inte hundra koll :-/ Har det uppskrivet och inlagt i mobilen så jag blir påmind i alla fall. Då kollar de och frågar om allt sånt som hör till.

* Hon sover bra, inga som helst problem med nattning eller att hon vaknar om nätterna. Förblir så förhoppningsvis.

* Hon äter bra (inte själv), matar henne fortfarande då det bara skulle se ut som om efter tjernobyl om hon fick  äta själv. Att dricka ur vatten flaskan greppade hon här om dagen. Så nu är det jätte kul att häva i sig massor med vätska. Vällingen har hon kunnat dricka på egen hand ett tag-lite lättare att hålla upp flaskan när hon halv ligger ner i soffan med mig.

* Hon plockar med pekfinger och tummen helt perfekt

* Hon tar sig runt/dit hon vill - hon antingen kryper i 100km/h eller så tar hon hjälp av möblerna och går. Händer att hon greppar våra ben och fuskar så också. Då kommer hon ju dit vi ska :-)

* Hon tar sig upp i trappor utan problem.

* Hon härmar oss och våra olika läten/grimaser.

* Hon reagerar på sitt namn.

* Hon verkar svara på lättare frågor som - ska vi äta (då får man ett litet svar i form av ett glatt haaaa)

* Hon visar pojkarna hur det är man ska köra bilarna :-)

* Hon älskar att ta av sig strumporna och solhatten.

* Hon vinkar hej då.

* Hon säger mamma & babblar en massa annat, ibland får hon till pappa också.

* Hon dansar, skakar på rumpan jätte gärna till musik.

* Hon börja just att skicka pussar tillbaka till en om man pussar i luften så skickar hon tillbaka en till en också.

* Hon älskar verkligen sina bröder och det kan hon visa.

* Hon leker tiitut.

* Hon kryper iväg och gömmer sig så man ska leta efter henne och busa med henne.

* Hon markerar när det är någon hon inte känner igen.

* Klättrar upp ur kundvagnen

* Klättrar upp på lekstolarna o sätter sig alldeles själv.

Det är väl det hon kan just nu som jag kommer på i alla fall. Hon blir ett år om några dagar så vi får se om hon tills dess gått sina första steg på egen hand. Hon visr tecken på att hon vill. Men tycker inte hon behöver ha för brott med att lära sig det. Kan vänta en månade eller så :-)


28+0



Nu så ska jag räknat rätt.......
Har nu gått 28 fulla veckor + 0 dagar, alltså på väg in i vecka 29 :-)
Hahahahhahaha

Har absolut inte samma koll som men första bebben :-)
Nu är de mer som Sid brukar säga - bara jag vet ungefär ankomst dag så är det lugnt :-) hihihiihihi

Nu blir det sova - ny dag imorgon!

NATTI NATT!!!!


Hehehehe lite kul bara :-)

Sidney Ssempala 24 October 2007 at 23:04


1. VAD HETER DU?
sidney ssempala

2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
blå

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
colins babbelsjungande

4. VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
njöt av barcelona-rangers

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
godis..men matmässigt, stekfläsk, potatis med bruna bönor

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
kallt o småfrostigt

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
branka

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET
leendet i ögonen

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
klart, hon gillar ju mig

10. HUR MÅR DU IDAG?
sömning (sov 3h igår o idag)

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
coca cola

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK
vodka redbull

13. FAVORITSPORT?
fotboll - TACK, behövde inte ens ändra texten?

14. HÅRFÄRG?
svart

15. ÖGONFÄRG?
brun

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
solnedgång - så man inte känner pressen att hitta på något,
sen är det kul att göra saker i mörker..
17. SYSKON Å DERAS ÅLDER?
1 hane o 2 honor..28 sen vet jag inte heller haha

18. VAD GÖR DU? (PLUGGAR, JOBBAR?) VAR?
jobbar som administratör på ikea

19. SENASTE FILMEN DU SÅG?
narnia

20. ÄR DU KÄR?
kär,beroende,trygghet, bekväm..hmm...inte kär, för känns inte i magen
längre, sitter i ryggmärgen
21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
fredag, helgen har inte börjat än o stargate atlantis o eureka visas

22.FAVORITHOBBY?
ingen hobby mer än att ladda ner rnb

23.ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
jag blyg, trodde du kände mig?

24. FAVORITMUSIK?
R N B

25. SOMMAR ELLER VINTER?
sommar ger lite ångest att hitta på nåt, så väljer vinter..kan äta god apelsin o vindruvor...

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
alltid kyssar, vill ju smaka av..

27. SAMBO ELLER SÄRBO?
sambo

28. TE ELLER KAFFE
chai såklart

29. VILL DU ATT DINA VÄNNER SKA SVARA?
redan fått svar

30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
se fråga 29

31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
se fråga 29

32. HUR BOR DU?
lägenhet

33: VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
ingen, än tidningen teknikens värld

34. FAVORIT FÄRG?
always bet on black

35. FAVORITSPEL?
james bond goldeneye - supernintendo

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
nixi

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
varför?

38. ÄR DU ROMANTISK?
ja faktiskt..men inte fjollig med rosblad o så, ner på ett knä..nej..på ett
annorlunda sätt som personen inspirerar till
39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
ja, fre kl 21.00 TV6 (stargate)

40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL?
jaklin

41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
jobba,colin till läkare...sen slappa på kvällen...


42. VAD ÄR KLOCKAN JUST NU?
17.37

SOUTH AFRIKA 2010 FIFA WORLD CUP




Tycker loggan är så fin bara!!!

Just nu spelar Tysland-Australien och det står redan 2-0 efter bara 20 minuter.


Söndagar ska man verkligen ta vara på.

Då var det söndag och vi var uppe alldeles för länge. Vi lade oss runt 04.00-04.30. Såg det mesta av invigningen av VM i alla fall, som gick i repris under natten. Hann knappa in några inlägg under tiden också.
När vi väl bestämmde oss för att vi var tvugna att sova en stund innan barnen vaknar så var jag hungrig som en varg. Slängde i mig lite av den super goda friterade potatisen som vi hade till kvällsmat. Sedan bar det av till sängen. Tror klockan var mellan 10-11 när killarna vaknade så det var bara att stiga upp strax efter dem. Sid var ner först och gav dem frukost som de fick äta själva. Det gjorde dem bra idag faktisk! De skötte sig, inge trams eller så. De åt upp allt och var redo att bege sig ut och leka. Trots regn så bestämmde vi oss att vi skulle ta oss ut en stund  och rafta busfröna. När vi väl var färdiga allihop så kom ett litet uppehåll så vi packade iväg oss och åkte upp till Stadsparken. Väl där så kom jag på att det var någon speciell tillställning "kollifejs" tror jag de kallades. Alldeles för mycket folk! Vi var inte inställda på det så vi åkte en runda runt parkeringarna och bestämmde oss för att åka vidare till Råslätt istället. KOm inte så långt utan det blev Friadalen. Riktigt fint har de blivit där och killarna hade super kul. Syd bara att vi skulle vara hemma till 15 redan. V-serien var på schemat och sedan Serbien-Ghana. Under tiden som mina älsklinga kikade på V så fixade jag en kall pasta sallad med kyckling, tomat, gurka och en massa dressing till. Måste ju ladda inför matchen som jag hade svårt att besämma mig för vilket land jag höll på. Det fick bli Sebien i matchen men Ghana i VM. Hmmmm hur menar jag då? Jo att jag ville se Serbien vinna matchen men att jag vill att Ghana ska ta hem VM GULDET. Av de två lagen i alla fall så var det så jag fick bestämma mig för att jag tycker. Sedan får vi se hur det ändras under spelens gång. Jag har inte ett land jag just tycker absolut måste vinna. Bara det är ett Afrikanskt. Tyvärr orkade jag inte se andra halv lek utan gosade ner mig hos Sid i soffan och somnade som ett litet lamm. Lika bra att passa på då barnen sover middag allihop dem med. Tydligen så tabbade sig Serberna och Ghana fick straff som avgjorde matchen. Inget jag kommer sörja direkt, det är bara fotboll. Turneringen fortsätter!!!
Nu sitter vi här nästan allihop i alla fall, lillan sover fortfarande. Ska ta och göra killarna sällskap och hälla upp en portion eller två av den goda pasta salladen som vi åt av tidigare också.

Bara åhhh fortsätta njuta av söndagen!

Invigningen av World Cup 2010 Afrika

party time 1479267c VM invigning i SVT
Missade den stora Festen!

Tydligen så direkt sändes den stora tillställningen som hölls på Orlando Stadium i Soweto/Johannesburg. I torsdags på svt24 :-(



Vi missade det eller rättare sagt Sid kunde inte se att det var någon kanal som sände det i tv . Större artister som Shakira, Black Eyed Peas, Alicia Keys och John Legend uppträdde och en massa Afrikansk musik.

Och även reprisen lyckas vi miss med som började 23.15 i SVT1. Men det verkar som att de kör en dubbel repris då det på infon står att den började 02.25 och slutar 05.30. Vill ju så gärna se hela men kommer inte att orka hålla mig vaken. Får hoppas att de sänder den fler gånger. Men hade varit allra roligast att ha sett den innan själva fotbollen börjat för att komma in i rätt stämmning. Nu går den i alla fall i bakgrunden. Får se hur länge jag blir kvar......

Försöker förgäves lägga upp låtarna från youtube :-/ Har aldrig gjort det förut och nu är det bara övertidsarbetarna kvar uppe på kontoret. Så jag lär inte kunna luska ut hur jag ska göra det nu heller.

Så nu stänger jag ner min lilla PINKI :-)


V. 28 och resa?



Har just gått in i vecka 28 :-) Tiden går fort, nu är det ca 12 veckor kvar. Så går allt bra så är vi snart sex familjemedlemar. 11 september är Bf, kul datum att få på. Men vi får se när den lilla kommer att vilja titta ut till oss.
Vi satt och prata lite huruvida vi eventuellt skulle åka iväg en sväng till värme, sol och bad. Det är så mycket mer man måste tänka på om man ska flyga nu. De flesta flygbolag kan man flyga med utan "problen fram till just vecka 28 och efter det vill dem ha ett läkar intyg på att man är "frisk" nog att flyga. Med ett sådant kunde man flyga fram till vecka 36 med dem flest. Men just det där som kan hända att man blir tvungen att föda tidigare, under resans gång, när man befinner sig i ett annat land det kan komma att kosta skjortan. Måste tydligen ha speciell/extra försäkring som täcker eventuella sjukhus kostnader för förlossningen, eftervården och hemresan för den lilla om det skulle bli aktuellt.
Sen så måste jag förnya mitt pass innan också, åhhh det snabbt om vi bestämmer oss för att dra iväg. Det gick ut 2008 :-/ En massa att göra, tänka på, ta reda på och ta ställning till om det är värt för att komma iväg en vecka kanske två om vi har super tur. Svår,t jag vet inte riktigt hur jag känner för det. Jag vill ju så gärna koppla av och njuta av sol & bad med hela familjen. Och här hemma i Sverige har vi ju ingen tur med vädret inte!!!
Det blir att verkligen prata om det mer innan vi bestämmer oss.
Känns inte helt ok att flyga som gravid. Visst är det säker massor som gjort det och kommer att göra det men jag vet inte om jag vill ta "risken". Det är ju som sagt inte bara själva flygresan i sig som kan påverka.
Det var nog mest det jag tänkte på innan jag läste lite mer om allt med bestämmelser och försäkringar.
Tänkte att bara vi inte flyger över kontinenter så är det inga problem orkesmässigt. För det klarar jag nog av, en tur uppe i luften på ca 4 timmar skulle jag orka utan problen tänkte jag. Men tvekar lite då det är allt det andra som man ska tänka på med. Det finns inga garatier att denna bebis tänker stanna hela tiden ut eller att det går lika "smidigt" som med dem andra barnens ankomster.

Ett läkar intyg är nog inte svårt att få, det tror jag inte i alla fall. Senast jag var hos barnmorskan på Mvc-den vanliga rutin kontrollen så var alla värden bra, magen mätte vi, lyssnade på lilla bebisens hjärtljud. Så inga konstigheter direkt med hälsnan på så sätt. Blev rådd att inte bära/lyfta dock! Fanns ytterst, ytters lite spår av blod i urinprovet. Men som hon trodde inte hade någon större betydelse. Hon skulle skicka vidare det och höra av sig i fall att det var något. Har inte hört något från henne så det var nog inget alvarligare än att jag ska ta det lite lugnare och undvika just att lyfta/bära. Kunde även bero på något känsligare slemhinnor i underlivet.

Under tiden jag suttit här och skrivit har vi redan nu hunnit prata lite mer om huruvida vi ska och när vi ska åka.
Vi kommer nog att avvakta tills efter att bebisen fötts och vi kommit in in att vara fyrbarns familj :-)

Kommer att hitta på annat kul istället! :-)


Att verksälla en tanke....

Har nu i alla fall skapat egna under mappar (kategorier) till kidsen. En var till var och en som vi kan skriva om alla deras galenskaper, framsteg och speciella händelser. Tanke slog mig när Sidney kom med idén om att föra "dagbok". Att vi skulle ha en liten bok till var och en som vi kunde skriva i varje dag eller då de gör något kul och minnesvärt. Allt är minnesvärt men det där lilla extra. Som dem sen kan få när dem blir stora. Så jag tog med mig den tanken hit, så får vi se hur mycket som kommer att noteras här. Här kan alla som vill följa med under resans gång och så kan jag skriva ut texterna och göra som en liten bok till de senare :-) Får väl se hur vi löser det med att föra in inläggen osv. Sidney var väl inte jätte sugen på min idé men det beror nog mest på att de är "min" blogg. Men det skulle vara super kul om vi båda skrev i den och att vi gjorde den till våran gemensamma. Inte bara ha den som min egna klagomur. Något som vi har tillsammans utöver allt annat då som vi redan har. Det blir aldrig för mycket tillsammans enligt mig i alla fall :-)

Det blev en tanke i tanken nu :-) hihihihihih

Hur ska jag få med honom på detta då???? NÅGON????

Donna, Donna


Colin håller om sin storebror.............


Damian som håller om sin lillebror.....


Bröderna BUS

    

Som jag skrev innan så hade mina grabbar deckat i soffan under matchen:-)
Så underbara och fina när de sover.

Men som Sid brukar säga ibland så vill man bara väcka de igen, så de kan vara med oss.










SOMMAR & FIFA WORLD CUP

 
Hade tyckt att det var roligare om jag hade kunnat skriva-sommar, sol bad som rubrik men nu får det istället bli  sommar & world cup! Så att det regnar just nu gör mig inte så mycket. Detso fler anledningar eller ursäkter att bara vara hemma och följa vm helt o hållet typ. Inte för att jag egentligen bryr mig super mycket men väl inne i en match så kan man tro att jag verkligen hejjar på ett av lagen as mycket. Lever verkligen in mig i matchen :-) hahahhahahah
Hoppas att det är ett "riktigt" Afrikanskt lag som tar hem segern i alla fall. Med riktigt menar jag inte typ Algeriet. Ser inte de som "riktiga afrikaner men det kanske bara är jag som tänker så. Afrika förtjänar verkligen en sådan stor seger. Det skulle sätta de på kartan på ett helt annat sätt. Just nu spelar Englan och USA, inte speciellt intresserad kan jag inte säga just nu. Roligare att kolla då det verkligen är ett Afrikaskt lag som spelar. Men jag hoppas England vinner, just nu står det 1-0 till Eng :-)

Ska väl ta o kika lite i alla fall nu och passa på att mummsa i mig lite vattenmelon samtidigt.
Grabbbarna BUS har deckat i soffan, så får bli att vi lägger dem i halvleks pausen :-)
Återkommer förmodligen med fler inlägg om just fotbollen.


RSS 2.0