Vecko meny (lilla)

Har varit iväg och handlat in veckans mat och slappat i solen en liten stund :-)

Vad blir det för mat denna veckan då? Idag blir det grillad kyckling med friterad potatis.

Imorgon har vi stuvad pytti panna med ägg, kycklinglever inlindat i bacon-stekta i massa vitlök som serveras med ris, kyckling filé med vitlöks krocketter och grönpeppar sås eller schnitzel med mos kanske till att välja på.

Då vi lagar mycket så kommer det att räcka minst till lunch låda till Sid. Brukar även räcka till lunch till oss allihop hemma. Det är höstlov/novemberlov så alla är hemma. Så då måste vi räkna med att det ska räcka till lunchen till mig och alla barnen.

Nu ska jag ta och fixa undan disken och börja skala potatisen. Kycklingen är på grillning i ugnen redan.




Japp som jag sa disken MPSTE bort nu!

Skor till salu

Skor till salu Klicka på länken om intresse finns Skor till salu 

Böcker till salu

Böcker till salu kika på länken om ni är intresserade Böcker till salu

Silvia säger


► Play the moment
▌▌ Pause the memories
■ Stop the pain
◄◄ Rewind the happiness
























Afro fest på "Monkey Town"

Här kommer lite bilder i alla fall från festen som skulle varit på Mokey Town. (lokal bervid)

  
    
   
 
Alla de underbara barnen fick min nästintill odelade uppmärksamhet :-) Kunde inte slita mig från kidsen, så det blev inte mycket shake, shake. Jag trivdes som fisken i vattnet bland dem!


Min lilla tös eller ska jag säga pappas flicka vart igång från det att vi kom dit vif 15 till efter 19 utan en enda kinkig min :-)


Skaka rumpan

GOD MORGON MINA FINA TROGNA LÄSARE!

Idag ska det hoppas, dansas till härliga afrikanska toner :-) Festen hålls på Monkey Town - för er som inte vet så är det inomhus lekland, så det blir masssa bus och lek med :-) Passande tänkte nog nägra av er - monkey town och afrikaner. Hehehehheheh!

Kunde ju inte bli bättre tid som jag shoppade kläder, som igår. Visste inte om festen innan jag gick iväg, utan svärmor min messade och vi bestämde att vi skulle med när jag kommit hem. Vilken tur - nu behöver jag inte rota fram allt jag har och tycka att det inte finns någo jag kan sätta på mig.

HUR MÅNGA KÄNNER IGEN DET DILEMMAT?

Älsklingen ska prov träna med Hallby klockan 12.30-13-30 idag festen börjar 15.00 och vi ska plocka upp svärmor senast 14.30.

Måste nog börja med att göra oss i ordning snart då :-) Hahhahahah! Jag ska själv fixa mig och alla fyra barnen ju! Men det ska gå! JAG är GRYM ;-)

Nu blir det pannkakor, jordgubbs sylt och grädde till frukost. MUMMMMS!

Mega påse från shopping rundan endast 203kr

Har länge behövt komplettera min garderob. Även lillan har växt ur de flesta av sina kläder. Har grävt fram en del av det pojkarna haft, men inte allt som passar min lilla tjej tycker inte jag. Så mot A6 bar det av :-) Fick med mig mr Colin som smak råd, hahaahah.

Igår så var endast Damian med Sid och handlade, så idag fick Colin följa med mig. Lite rättvist får det vara ibland! Dröjde inte länge innan mitt lilla smakråd tröttnade och bad om att få åka hem. HAN ville hem! :-)
Han fick lov att stilla sig. Jag skulle hitta bodysar till lilla fröken först, sedan skulle jag hitta strumpbyxor till mig. Det var allt jag visste att jag måste ha med mig hem. Det tog en stund att välja. Allt de andra tog minst dubbelt så läng tid att hitta. Det var inte igår jag shoppade till mig. Och jag är alltid sån att jag vill ha med så många plagg som möjligt hem i kassen. Det blev en del , kommer visa allt bara jag får tid och fota.

Kanske till och med får se det på :-)

Imorgon så är det Afrikansk fest på Monkey Town. Svärmor är med och hjälper till med att fixa maten. Vi hämtar upp henne 14.30 senast sen ska det ätas, dansas, tjatas, skrattas och lekas massor!

Får inte glömma kamera imorgon!

Nu blir det lite mys och sedan sängen. NATTI NATT mina kära läsare!


Gissa vad som står på menyn

Ska göra pannkakor med mamma :-) hihihihihih


Smeten är påbörjad.

Assisterande kocken står redo.


Första färdiga



Nytt rekord

Här om dagen hade jag ett rekord på 51 unika besökar här. Igår slogs det rekordet! Jätte kul, fortsätt hålla koll på oss, tycker det är jätte kul. Mitt mål är att en dag kunna säga att idag hade jag 100 unika besökar.
Jag knappar på och håller tummarna att ni som redan hittat hit är kvar och att minst lika många nya hittar hit!

HA EN BRA FREDAG!


Hjärtar ADAM och älskar hösten





Tar sig ett höst dopp i vättern.


Medan några solar sig i höst solen.




Tydligt teckaen på höst är när alla dessa båtar pryder stranden.


Strandsatta ett tag










Undra hur man tar sig till skatten vid regnbågens slut?


Skatten i mina ögon är alla dessa fina färger som pryder himlen.










Donovans & Donnas vrål åk! Små regnade.
Men även med regnskydd är vi hur tuffa som helst!


Någon hjärtar Adam mycket ;-)




= standpromenaden, längs vätternstranden.



64.4 and Houston we are falling!

Vart på mvc på efterkontroll. Blodtryck mätt, hb taget och så vikten :-) Det ända nuffrorna jag memoriserade var ju så klart vikten 64.4 kilo gram. Det känns att jag går sakta men säker neråt för varje vecka.

I morse så kramade Sid mig bakifrån och gnällde över att det knappt fanns något att ta i längre. En anna gnäller inte jag stor log och njöt över att han märkte det. Att det inte bara är vågen som visar mindre :-)

Hemma nu, lillen sover jag passar på att ta min egen tid nu. Med datorn framför och te koppen brevid!

Annars var allt bra på kontrollen, slapp spreta på bena! hatar gynstolen. Har försökt se på den som prinsess stolen men det funkar inte. Tycker det är så pinsamt att någon annan ska stoppa in sina fingrar och känna! :-/ Neeee, det är bara en som får göra det om det inte är på förlossningen då.....hahahahha

Snacket om att vara med/hålla i föräldrar grupper ko på tal igen! KUL! Så nu ska jag ta mig en funderare och spana lite på vad som jag skulle vilja dela med mig. Eller hur jag skulle göra det osv. För allt bör höras tycker jag!

Tiden rinner iväg, snart dags att hämta resten av barnaskaran! Nästa vecka är det höstlov med.


VAD SKA NI HITTA PÅ???

Mys onsdag

Fixade Chai-latte till mig och moster Ema. Så det är inte coffe som kopparna säger :-) Klickar ni på bilden kommer ni vidare till hennes blogg :-)



Det här är det absolut godaste teet enligt mig nu.


Lite bus med pappa ;-)


Fruktstunden har blivit ett måste innan läggdags för mig. Idag fick det bli dessa, som fyllde magen till max.


Dagen började bra! Med att det verkade som att Deda tog till sig av Colins tal om varför de inte fick ta godis från honom mer. Han är så stor min Colinho. Han berörde mig till tårar till och med. Han förklarade för deda vad som skulle hända om de åt gods innan maten. Om hur de inte skulle växa, bli stora, smarta, duktiga i skloan när de blev stora och att de inte skulle kunna ta hand om deda när han behöver det!

Något har vi lyckats med verkar det som!

Nu hoppas jag att han håller vid det att han inte ger dem mer. Så jag slipper dra till med drastiska åtgärder. Jag sa inget mer tyckte Colin och Damian framförde det så bra. Så jag skippade att tala om för honom om att han faktisk även lär dem att undanhålla och ljuga. Men det kommer jag slinka in någon gång som en lite påminelse om att det är godis förbud från honom.

Lille mannen och jag sov middag ett tag.

Jag hämtade lillan sedan.

Det blev frukt mellis för barnen.

Sid kom hem.

Ema kom strax efter.

Fikat, busat, kollat på film, ätit, myst, nattat och nu här.......

Starx hångla med kudden och täcket ;-)


Frukthandlaren?

NOPE! Hemma hos oss :-)






Uppställning!!!


Synar dem en sista gång......


Alla redo för dagis :-)


WAAOOOOOW!!!!

51 unika besökare och 128 sidvisningar :-) Rekord för min lilla blogg för en dag! Jätte kul:-) Hoppas alla ni stannar kvar, fortsätt kika in, ni kan även följ mig med blogloving :-) När jag nått hundra lovar jag att hitta på något kul.
Kommentera gärna och kom med förslag på vad.

Nu är det sängen som väntar! Natti natt alla mina 51 läsare :-)

Vill inte hänga ut någon men........

Som sagt vill egentligen inte hänga ut någon här men kan inte hålla det innom mig heller längre. För att gå rakt på sak så börjar jag med min far - han fattar inte hur många gånger jag än sagt till honom att ge inte pojkarna något när du hämtar de från dagis och speciellt inte klubbor och godis. Vad faaaaaan hade han inte gjort idag igen. Trots att även killarna sagt ifrån att dem inte får ta så har han packat på de i alla fall. Barn är ju inte mer än barn så dem tackar och tar emot. Pappa till och med sa åt dem att gömma klubborna för mig, att inte säga att de fått :-( Han ber dem ljuga, inte nog med att dem äter godis när de inte får utan neeee dem ska ljuga för sin mamma.

Vart i hans huvud fattar han inte att han inte får ge de sådan skit!!!

Det är inte så att de inte får äta godis och annat gott det får dem :-) Men mat först! Och jag och Sid bestämmer när! För vi vet bäst om de ätit bra med mat. Har de inte gjort det så är det bara att glömma gott helt!

Men här får de klubba innan de fått mellis :-O Det finns inte plats för mat/mellis då......

Jag kommer göra ett sista försök men att imorgon tala om det för honom igen, att inga klubbor, inget godis helt enklet inget alls får han ge de! Fattar han inte då, då får det vara. Han kommer då inte att få se sina barnbarn tills han inte kan tänka och lyssna på oss!

Det är inte en lite sak bara just att han ger de gott utan dissrespekten mot oss. Och att han lär mina barn undahålla och ljuga!! FY FAN!!!

Sen har vi min mor som älskar att snacka skit om allt och all. Hon vågar inte kaske fullt ut hos mig men det slinker ut en och en annan bubbla. Men i hennes fall är det inte något hon sagt eller gjort mot mig utan att hon som vanligt antagligen om källan är att lita på så svurit på rejält bara för att jag inte svarat i hemtelefonen under förmiddagen. Sånt gör mig så förbannad också. För till mig sa hon inget om det. Utan va jätte förstående och sa att hon anade att vi vilade så hon väntade med att ringa tills att hon visste att jag ungefär var tvungen att vara vaken. ( innan hämntning 14.00 )

Nu har dess 2 (mor & far) alltid varit svåra att se vem som verkligen sagt eller gjort vad på vilket sätt. Jätte jobbigt! Det får mig att må så dåligt, känner mig som skit som bara ligger mellan och tar mer skit.

Antagligen drar alla någon gång mindre bra med sina föräldrar och det kommer nog mina göra med. Även dina! Men jag tror dessa två människor som satt mig till världen är de sämsta på att vara raka.

Det gör mig till en hyckllerska med visserligen lite. Då jag inte tog det med de direkt på plats med de utan får utlopp för mina känslor här först. Och sedan ev ta tag i dem nästa gång :-/ Borde tagit det direkt som sagt. Men trodde inte det störde mig så mycket som det faktiskt gör. Reflekterade över det när lillen och jag badade. Fick lite tid att tänka på vad det var som gjort mig irriterad idag och kom fram till just detta.

Vet att det finns de som läser här och känner både mor o far - snälla låt det stanna här. Inget dem behöver veta från omväga! De gör inte er till en bättre människa om ni går och tjallar vidare till någon som tar det vidare osv.
Knip k_ _ t okey! Jag får reda på om det kommit ut! Och då vet jag även vem det som tagit det vidare här ifrån.

Måste vända på humöret nu så jag lämnar det här, här nu!
Ska ner och äta massa vindruvor :-) MUMMMMS!!!


Damian, Colin, Donna & Donovan

Lika underbara fast det inte var någons dag i går! Fick med mig kameran och knäppte några foton på allihop när vi var ute i den lilla parken vid stranden.

Pojkarna som ofta är klädda lika förvirrar många, som tror att de är tvillingar:-)


Lillan hon somnade efter en stund. Det var inte igår hon sov i vagnen!


Lille manne däremot älskar att sova i vagnen, bara den inte står still!


Damian han bara älskar uppmäsrksamhet!


Colin kan du titta hit sa jag nog en 10 gånger......nix,nix


Vaaa??? Jag hör inte jag har solen i ögonen :-)


Tisdag - lugnt & skönt

Dagis dag idag äntligen! Alla kom iväg utan några som helt tråkigheter :-) Så skönt att det inte besämde sig att hålla i sig från igår. Det var inte alls en rolig dag igår :-(

Tror nog att det redan började i förrigår med att bil fan inte ville starta efter hjälpt moster Ema med hennes hyllor. Vi hade inte stått mer än 7 minuter max. Vrider om nycken och bilen är sten död! Inte ens ett sånt där ljud som brukar låta när bilen kömpar för att kicka igång. NOPE INGET ALLS! Pappa kom och vi starade med kablar. Smm tur så har jag alltid pappa som är tillgänglig när som och han hittar överallt. Han är alltid snabbast på plats med!

Tror att min irritation redan då började och fortsatte till igår. Och är jag irriterad eller bara inte riktigt tpp topp så känner barnen av det och blir även dem påverkade.

Veckan som va gick även en vän - mycket känd kille inom fotbollen bort också. Som även det satte sina spår här hemma. Livet får man inte ta för givet! Han blev bara 34 år gammal. Sjukdommar fråga inte efter ålder. R.I.P Peter C.

Här hemma råder det nu lugn :-) Lillen sover i gungan. Det ända ljudet som hörs just nu är från den.

Funderat färdigt tror jag vad det gäller att byta onsdagen till måndag för pojkarnas del på dagis. Tänkte att
vi kan ha en dag utan lillan som vi går på öppnis varannan vecka och varannan fsk bio med Kattis och henne pojkar :-) Åhhh så får jag en dag (mån) med bara lilla & lillen hemma :-)

VAD TROR NI OM DET? Lite uppdelat blir väl bra. Alla får lite mer tid och så blir det lite annat som händer med!

Veckorna skulle då se ut ungefär så här :

Måndag - Pojkarna lämnas på dagis kl. 09.00. (deda lämnar) På så sätt får jag lite mer tid på mig att klura på vad vi andra ska göra under dem 5 timmarna som vi har själva :-) En lång promenad, lek i parken, mata ankorna, åka pulka när snön kommit, gå på stan, fika eller annat skoj! Kanske till och med bara vara hemma och mysa!

Tisdag - Pojkarna + lillan lämnas på dagis kl. 09.00. Lillen och jag hemma 09.05. 5 timmar att göra vad som helst!

Onsdag - Lillan lämnas på dagis kl 09.00. Jag tar med mig de tre musketörerna till öppna fsk/fsk bion.

Torsdag - Pojkarna + lillan lämnas kl.09.00. 5 timmar med min lilla prins :-)

Fredag - Då är vi alla lediga, inge dagis - inget jobb! INGENTING!!!

Lördag & Söndag är det helg......





Lång och eländig

Dagen har varit så jobbig att jag velat ställa mig i ett ljudisolerat rum och bara stå och vråla. Med en massa sandsäckar hängades på lite olika höjder så jag både kunnat boxa och sparka av mig. Usch för sådana här dagar!

Det började helt ok, lite små gnabb med pojkarna men inget märkvärdigt till en början. Även det som hände i badet glömde vi bort och gjorde oss iordning. Självklart ska lille mannen då sätta igång och va helt otröstlig. INget passade alls. Måste vara  veckors krisen! Trösta honom, prova med allt och till slut gav han väl med sig någorlunda. Då gör lillan ner sig.....upp byta. Under tiden gnabbas, puttas och retas det där nere :-/ Uffft!!!

VI som skulle göra A6 idag - det blev det inget av kan jag säga!

Gick ut med tanke att bara slänga soporna till slut - för mer än så orkade jag inte. Allt bara satte sig på tvären och jag ville inte vara med mer. Ville bara krypa ihop i fosterställning och försvinna. Bara slippa allt!

Fick med mig barn och sopor och ut ur hissen rullade vi mot ytterdörren. Vilken härlig känsla som bara kom från ingenstans infann sig. Om det var solen och det härliga vädret eller om det bara var det som behövdes att komma ut ur lägenheten oavsett väder eller vad det nu kan ha varit. Men skönt som sjutton att vi kunde alla lämna det tråkiga hemma.

A6 blev det dock inte ändå, för det var för fint väder för det och allt hade dragit ut på tiden så för lillans skulle var det dags att sova middag med.

Fick bli en promenad - pojkarna fick välja mot stan eller stranden :-)

Stranden fick det bli! Inga invändningar från mig inte. Kalas väder som absolut skulle avnjutas bäst på stranden.

Lite kinkiga miner blev det på vägen hem igen då det var trötta ben som talade :-/

Kändes lite som att ju närmare hem vi kom ju kinkigare blev det. En förbannelse som jag antagligen lagt över vårat hem genom att faktiskt vågat vara lycklig och njuta av livet för en gångs skull. Att jag faktiskt talade om det en bra stund med min Bm också måste ha varit droppen för någon och tänkt att nu ska vi skaka om henne lite så hon inte svävar iväg.

Hos Bm var vi tom inne på att jag ev skulle ha föräldrar grupper som jag skulle ha "föreläsning" för med jaaaa vad kallade vi det "pepptalk".

Men nu bär det av att hjälpa till med att flytta lite grejer :-/ Inget man vill göra just nu men det är ett måste :-/

Dagens Outfit




Fick även dem stora killarn att posera!
   

Lillan är alltid i farten dock!
 


Dagens Outfit

Har gjort oss fina för snart ska vi göra A6!

  


Börjar veckan alltid med en "ledig" måndag.

Barnen och jag är hemma & lediga som vanligt. Får se vad det blir för skoj vi hittar på :-)

HA EN SUPER MÅNDAG ALLHIOP!


Dagens Outfit

Här precis på väg till moster Ema som vi ska hjälpa med att köra iväg ett par hyllor.
Visserligen blev dett outfit nummer 2, då jeansen åkte av om cvorak skull somna.

   

Men se så fin mitt lilla hjärta är i vitt!


God morgon söndag

Önskar alla en fin söndag!

Dagens Outfit


ÄLSKAR DESSA KLÄDER FRÅN LILLA SANDRA PÅ HONOM!

Löradag förkväll









Åhhh så ville Damian att jag skulle ta ett kort på Eiffeltorent.....

Vad gör en 4 barns mamma en lördags kväll?

Efter att ha byggt med kappla, med lego och tåg bana. Var det dags för kvällsmaten som mästerkocken lagat. Massa gotti gott blev det i soffan till Peter Pan, tillsammans med pojkarna och moster S :-)
Men vad händer efter att "S" gått och barnen lagt sig???

Klockan är strax efter 22......

Kameran kommer fram och ego Brankan hittar till badrummet för posering :-)

Dagsa att bjussa ;-)



minnnesbanke full

Hela tiden glömmer jag små, små saker som jag ska göra, säga, vill göra, vill köpa, önskar mig osv. Inget större som jag glömt hittills, som att ta med Donovan eller hämta Donna på dagis eller killarna i parken :-) Inte ännu ;-)

Så nu blir det till att göra en minnes lista här som kommer fyllas på och förändras hela tiden....

* skapa en dagens outfit kategori

*behöver toppa håret

*vill färga håret

Just nu står det så still att jag inte kommer på mer ens. Kan lugnt säga att jag hade mycket mer i tankarna för bara en stund sedan men allt försvann :-/

Fick via FB veta en mycket tråkig händelse.....R.I.P P.C


Lillemannen - inte liten :-)

Då var vi på bvc för en liten stund sedan för vägning, mätning och det vanliga. Lillen passerade 5 veckor i tisdags :-) Stor pojke nu måste jag säga. Inte bara att han redan passerat 5 kg strecket med 155 gram och är 56,5 cm lång redan. Utan han är nu med, han håller huvudet helt själv, han ler, visar sitt missnöje, klar vaken jätte länge i sträck, har en tydlig rutin vad det jäller mat, matsmältningen och sömnen. Idag låg han och slog på mobilen som hänger över sängen och följde de små bina som flög runt :-)

Kikade i Donnas loggbok på hennes tllväxt kurva och kolla hur lika/olika kurvorna ser ut. Så kul att se och "gämföra". Donna som låg mellan grabbarna tidigare vägde och mätte inte så mycket vid sin 2 månaders konrollen ens som Donovan gjorde idag :-) 5 veckor och 3 dagar gammal!

Ska plocka fram alla logg böcker och knappa ihop ett inlägg någon dag :-)

Fick även fylla i ett formulär med en massa frågor hur man upplever livet och har upplevt det de senaste 7 dagarna. En rutin koll av mammans välmående. Mycket bra att det görs! Ska återkomma vad resultatet blev av det senare.



För seg för att skriva inlägg....



Min himelska drömprins.


Nävarna redo


Får jag sova snart? GÄSP! GÄSP


Susar sött med djuren :-)


.............



Ros försäljarna

Åter skådar vi ros försäljarna på Jönköpings gator. Och inne på Mc´donalds!

Vid första anblick så hinner man tänka tusen tankar om hur orättvist livet är. Hinner tycka synd om dessa människor som snabbt närmar sig mot en. Hur sjutton ska jag göra nu!? Hur ska jag säga nej utan att känna mig som ett svin!? Där sitter jag och trycker i mig ett plus mål med extra tillbehör och latte. Och fram kommer minsta killen av de och stäcker fram en ros. Kan inte möta hans blick, känner mig hemsk men säger nej tack så tyst att jag knappt hör mig själv säga det. 

Resturang chefen kommer ut och skickar ut dem! Tydligen så har de stört gästerna flera gånger bara under förmiddagen. Hemsk tyckte jag att han va allt nog. Just när han skickade ut de så störde de inte någon. De satt bara och värmde sig lite. De störde igen just då! Jag kännde - låt de vara för guds skull! Som tur så lyckades den frusan, höggravida tjejen på något vis sitta kvar utan att chefen fattad att hon tillhörde ros försäljarna hon med.

Men det fick han snart se......

Efter en stund så vart hon varm nog och efter spanat in ett nytt offer så staplade hon fram till tanten som satt och åt alldeles själv. Tanten blir upprörd för just henne har de varti på 2 eller 3 gånger tidigare. Den höggravida ros försäljerskan ser hur R-chefen närmar sig. Så hon grabbar ta om kassen som står på bordet brevid tanten. Tanten hade antagligen köpt ett happy meal till sitt barnbarn som hon skulle till efter.

Vi såg det happy mealet försvinna ut!

Snabbt kollar vi även våra vagnar, saker som plånbok, mobiler och självklar de små liven som låg i vagnen. Lill killen som vart framme hos mig snurrade runt oss lite. Inget vi tänkte på mer just då. Som tur så hade vi inte blivit av med något. Och tanten skulle få ett nytt mål lovade R-chefen.

Kan ni fatta!?

Visst förstår att nöden kanske inte har gränser, men är inte det lite väl lågt att ta ifrån någon dess mat som även de kanske kämpat för?

Har hört att pengarna de får in på sålda rosor inte är pengar de själva får behålla och att mat inte är något som de får ta emot. För då blir de staffade av överhuvudet. Han/hon som ligger bakom allt. HEMSKT!
Men efter att ha skådat detta just så försvann alla tankar om hur synd det var om människor som befinner sig i deras mindre lottade sitts. Det förvandlades till vrede istället :-/

Deras lilla fasad som ros försäljare -( läs tiggare) är just bara en fasad. Ficktjuvarnas bästa förklädnad! SÅ akta er om ni möter någon som verkar vilja vara snäll och ge dig en ros!

Många gånger får man en lite lapp upptryckt i ansiktet där det på hyfsad svenska är en tragisk berättelse ner skriven som en förklarning till rosorna. Gå inte på det!

Utan vill man på något sätt hjälpa behövande så ska man vända sig till etablerade föreningar eller liknande.


Kanon dag

Sa ju att jag skulle återkomma med vad som fick följa med i kassen från City Gross igår. Tyvärr så insåg jag att jag inte hade koll alls i förrmiddags. Herr S och stora D gick igång med skanern :-) Hann inte med riktigt! Kommer inte på att jag såg mer än corn flakes, russin och vindruvor. Men någon gång under shopping rundan så måste varm korven och korrv brödet åkt ner.....

Morgonen vart lugn och alldeles underbar med alla mina små innan det bar av mot dagis :-) En sådan där morgon då allt bara klaffar. Inga tråkiga, ledsna eller tjuriga miner från någon. Slapp till och med upprepa mig allt för många gånger. Vilket hör till ovanligheterna. Brukar ju känna mig som en tjat kärring som bara gnäller och gnäller hela tiden många gånger. Men det hör till med småbarn :-)

Var iväg på en tänkt fika med underbara J & S. Kom till Å´hlens, tänkte att här blir det ju perfekt. Många mammor som brukar komma hit, mysigt och god fika/luncher för inte allt för stor peng. Men öhhhhhh???? Vart sjutton är fiket som alltid varit där???

Insåg att det bommat igen så vi gick vidare.

Kunde inget annat än skratta när vi såg att även det andra stället var igen bommat :-) Det var ett tag sedan någon av oss var nere på stan i syftet att fika med vagn :-) Överallt bygger dem om, affärerna flyttar till höger och vänster! Så vi hade ingen koll alls.... Snart insåg vi att vi eventuellet skulle få ta fika imorgon istället för tiden gick åt att leta fik. men vi traskade på till ett tredje ställe. Men det var vi inte nöjda med. Utbudet på varmrätter var nästan noll. Och vi hade gått oss hungriga!

Då båda jag och J älskar donken så fanns det ingen tvekan om att gå dit istället. Smakar alltid lika gott! Fick skåda något mycket udda där - berättar imorgon om det.

Vi hade dock tur med vädret. Det små duggade bara sista biten på vägen hem :-) Kyligt och blåsigt men inte super farligt. De små sov så gott i vagnarna nästan hela tiden.

Hann presic hem och klä av mig så hörde jag hissen. Trodde det var killarna och Deda som var lite tidiga så jag öppnade dörren och där stod...........min mamma :-)

Så jag lämnade henne med lillen och gick iväg för att hämta lillan! Det är första gången hon har varit ensam med någon av barnen överhuvudtaget. Men fler tillfällen kommer hoppas vi alla :-)

Det blev en massa chitt chattande :-) Mamma & Jag :-) Fruktstund för barnen :-)

Han fixa med lite tvätt, plock och sedan var det kvällen......Dagarna bara flyger iväg!

Nu sitter jag här och det är även för mig dags för frukt sund :-)


SMILE, SMILE, SMILE för det är gott med frukt!


City Gross

City Gross var kanon fräsht och stort! VI älskar de Amerikanska tänket - MYCKET AV ALLT!

Vi kom dit till slut i alla fall.......efter många om och men. Återkommer imorgon med vad vi fick med oss i kassen.


Nu så blir det frukt stund för "mig själv". Sedan blir det en lång avkopplande, välförtjänt ducsh i mysbelysning till och med.

Barnen susar sött allihop redan :-)

Fick ett tips om hur jag skulle göra eller hur vi kunde göra vid läggning av de 2 äldsta pojkarna. Det är så att de delar rum och det blir massa tjatter och bus nästan alltid. Oavsett hur trötta de kan vara innan de lagt sig i sina sängar. Så får de på något konstigt vis en massa energi på nytt. Och de kan hålla på i timmar. Vi får tjata oss trötta innan de verkligen tillslut ger sig.

Det har faktiskt funkat både igår och idag :-)

TACK VÄNNEN! ( du vet vem du är om du är inne och läser detta)

Har lagt den äldsta först - det tog inte mer än 5 minuter så var han deckad. Då var det bara till att lägga den andra med och även han decka en kort stund efter.

Nu är det i alla fall frukten som ska avnjutas med lite fotboll i bakgrunden......




BTW såhär såg det ut efter att vi slängt i oss kvällsmaten :-)


Littel Rabbit


Han är så vaker min lill grabb som idag är 5 veckor gammal!
Han har börjat följa en med huvudet - han vänder sig om efteer oss när vi går förbi honom:-)
Igår log han mot mig!
Han älskar att bada.
Gungan är nog favorit platsen efter min famn :-)
Tittar på mig med en undrande blick när jag gör prutt ljud på has kinder :-)


Strax ska vi rulla ner till dagis och hämta stora syrran hans:-)
Storebröderna kommer med Deda som vanligt!

Lite mellis blir det och vänta på Sid.
Sedan ska vi iväg och fira nyöppningen av City Gross här i Jönköping.
Vi har så klart V.I.P inbjudan!

Berättar mer om det ikväll....


Mmmmm!

Får passa på medan lillen gungar, att ta mig en kopp svartavinbärs te och några av mammas goda kakor :-)


Det går rent ut sagt åt helveteeeeeeee

Asså hur jäkla svårt ska det vara tt få det att funka. Följer exakt intruktionerna om hur jag ska få till det så att jag kan lösenordsskydda. Får inte till det alls :-/

Det man måste göra, är följande:

1. Skapa en underblogg, kalla den för privat eller nåt.

2. Se till att den är lösenordsskyddad.

3. Kopiera din stilmall och ev kodmallarna till din nya underblogg

4. Skriv dina hemliga inlägg på din nya underblogg, och länka sedan till det från din vanliga blogg.

Svårare än så är det egentligen inte. Det är bara lite omständigt att göra…

Det var inte svårt som sagt att göra det men att sedan länka till den nya underbloggen och att när man gjort det att det då ska kräva ett lösenord för att komma vidare det får jag inte till.........

Jag får sitta med det en liten stund till sedan ger jag upp! Då är det inte meningen att jag ska få till det så jag kan skriva ner även det "mörkare" delarna......


Lösenordsskyddat

Nu har jagt bestämmt mig att ni kommer att få ta del av ett lite känsligt ämne för mig. Men jag kommer att ha de inläggen lösenordsskyddade. För jag vill ha kontroll över vem som läser dem! En mycket kär vän fick mig att inse att alla faktiskt inte är värda att ta del av det. Och sedan så vill jag inte att framtida eventuella arbetgivare, nya bekantskaper och fel personer helt enkelt ska få sig en helt fel bild och uppfattning om mig.

Så ni som vill läsa dessa inlägg får lämna en kommetar om vem ni är och er mail adress så skickar jag lösenordet till er.


1 Timme sedan

Tanke var att jag skulle lägga mig så fort lillen somnat och det gjorde han för säkert mer än 1 timme sedan. Men jag har inte lagt mig ännu.... Jag har tagit mig till sängen men med datorn i knät kan jag ju inte somna :-/ Eller?
Nope... Jag har istället hittat in till en massa kul bloggar - bland annat så har mammorna i "familjen annorlunda" kul bloggar :-)

För er som missat vad det är för program kika in här.
http://www.tv4.se/1.824903/2009/01/26/familjen_annorlunda



Imorgon är en ny dag och funderar på nya inlägg som jag kommer ha lite mer tid för att knappa ihop. Så nu får det vara för det här dygnet..........

Nakna sanningen (nästintill)



Hmmmmm frågade hur mycket är för mycket att lägga upp :-/ Visade stolt upp bilderna till älsklingen som jag tog innan på mig själv för att kunna visa er hur jag nu 5 veckor efter förlossningen ser ut. Reaktionen var inte den jag hade hoppats på :-/ Hoppades verkligen att han skulle säga GO FOR IT! typ. Men icke sa nicke! Visst hade jag tyckt att det var helt ok själv så hade jag aldrig ens frågat honom. Så satte igång och redigera lite så att magen i alla fall syntes väl för det är den jag har fått frågor om huruvida jag har bristningar, hur den ser ut nu osv. Tyvärr så blev inte det alls som jag tänkt mig att korten skulle se ut och så klart så sparade jag över orginalen :-(

FAN FAN FAN



Den här får duga


Jag har mycket tid :-)


Vi somnade så gott i soffan både jag och älsklingen igår kväll. Jag somnade så klart först :-) Oavsett hur bra film det är som rullar så somnar jag. A-team hann börja bara och jag bestämde mig att jag struntar i allt och kurar ihop mig brevid älsklingen och somnar bara några minuter senare. Vaknade av att lillen började gny i sin gunga och det var dags för mat. Älsklingen låg då och susade sött bakom mig med då :-) Hoppades på att slippa gå upp och få njuta av att bara ligga kvar hos min stora bebis :-) Någon minut fick jag allt men sedan var det bara att ge sig :-)

Sedan bar det upp till sovrummet alla 3 tillsammans :-) Natten var god!

Vaknade hyfsat tidigt av att älsklingen inte låg vid min sida längre :-/ Vart var han??? Har ju inte hört honom alls!
Lyssnade efter och kunde höra tv där nere. Tog lillen och gick ner......

Efter det har det varit Entourage på tv hela förmiddagen och är fortfarande. Kul till en början, men jag tröttnade efter 2 eller 3 avsnitt. Hoppade över till tvåsittsen med Damian och somnade :-) Vaknade - fortfarande E som går!
Men älsklingen var borta igen och ingen Damian brevid mig heller???? Vad är detta alla lämnar mig hela tiden :-/

Neeee så farlig är det inte! Faktiskt skönt att kunna få vara ifred lite då och då fast ändå slippa vara ensam hemma. Finns inget bättre än att sova till sin familjs ljud i bakgrunden :-) Höra hur de leker med varandra då de inte vet att man hör dem. Eller som det var en annan gång som jag låg i tvåsittsen också då pojkarna stod vid mig och pussade mig i pannan och sa : Älskar dig bästa mamma! Jag älskar dig ändå upp till månen och stjärnorna. Och sedan så börjar de små puttas och jag hade sådan lust att ingripa men jag bara låg kvar och njöt. För det var ju så att dem bråkade om platsen vid mig för den andra ville oxå pussa mig :-)

Men för att återknyta till rubriken så - känns det att jag har hur mycket tid som helst, att vi gör massor fast vi "inte gör något". Vi bara njuter och är med varandra! Vad mer behövs? Inget!

Jag är fulländad bara när jag får massa tid att vara med min familj :-)


16 timmar

Kan nu inte hålla mig mer....Det har gått 16 timmar sedan jag sa att det ev skulle vara helt tyst under helgen här men jag kan bara inte låta bli att komma med ett litet inlägg i alla fall.

Natten har varit lite si så där då jag har fått gå extra gånger upp och ner till köket. Lillen han växer så det knakar och i samma tackt så bråkar vi och kan inte riktigt hitta rätt amnings possition. Utan han ligger och tuttar helt tokigt, blir arg då det inte riktigt heller rinner till ordentligt eller så kommer det för mycket på en gång och han sätter i halsen. Och varje gång han satt i halsen så visar han att han är en riktig Ssempala :-) Hahahahh! Ni som känner dem väl vet vad jag menar..... Han vill springa efter upplivnings hjälp, han tror att han är döende typ. JAg får nästa spel på honom då han blir sådan. Istället för att bara ta det lugnt och sansa sig så blir han hysteriks och gör det bara värre än vad det är. Lilla vännen har bara satt lite mjölk i halsen! Okey om det var första gången och han inte visste att det här fixar mamma och jag. Mamma är här och tar hand om mig. Nej,nej run baby run :-)

Detta har även lett till små,små härliga sår som gör jävulskt ont. Så jag bestämmde mig för att pumpa istället. Så det är därför jag fått springa upp och ner flera gånger. Måste pumpa innan det är mat dags, ställa det i kylen tills dess och sedan ner, hämta & värma lite. Måste ligga steget före honom annars så får vi höra hur bra stämband han har :-)

Det har funkat bra i alla fall! Lite segare än vanligt var jag i morse men det fick jag ta ige. Gick upp och hade lite mys stund bara jag och Don. Somnade till en stund. Vet inte alls hur läng jag sov men det räckt verkligen. Jag vart så utvilad att jag bad om att se en film med älsklingen medan lillan & lillen sov middag igen. Grabbarna ville även de se våran film :-)

Så kröp upp i soffan hos älsklingen som verkar vara lite febrig och kollade på en kanon film :-)

Nu blir det till att plocka upp lillan, mata lillen snart igen och även vi andra ska stoppa i oss något........

SEDAN SKA DET FORTSÄTTAS ATT NJUTAS IHOP!!!!

Ev. tystnad



En eventuell tystnad kommer att infinna sig här under hela helgen. Kanske fler dagar till och med efter helgen. Det beror endast på att jag inte vill själa tid från min underbara famlij till att sitta vid datorn. Det är de för värdefulla för! Jag har en man och 4 barn som älskar mig gräsllötst. Så mycket som att det inte finns någon som är värd all den kärlek jag får. Så mycket kärlek får JAG och ingen annan känna varje dag. I varje andetag som tas andas det ut kärlek :-)

Jag är överlyckligt lyckligt lottat!

Så därför ska jag njuta av och ta han om min famlij! De ska alla få det de behöver för att må så bra som de får mig att må!


_ - 0 - _

Någon gäspade på för full fast hon borde vara lite piggare.....lillan så klart. Alla barnen får tid att sova middag men det verkar som att min lilla tös använde tiden till annat idag :-) Men lite frukt hann hon stoppa i sig och sedan bar det av upp till sägen. Så lillan & lillen sover middag igen. Spelmissbrukaren och Hamnti Damnti spelar spel på Xboxen. Jag står i köket, ugnspannkakan i ugnen, disken undan fixad och strax ta ut å´hänga upp tvätten. Väntar nog med tvätten tills jag tagit ut den, "aldrig slutande växa pannkakan" :.)

(bilden har jag inte tagit, men det är ungefär så min ser ut också.........)


Har lägne funderat över om jag ska låta er ta del av något mycket, mycket känsligt för mig. Men som de flesta som känner mig vet så vet de att jag har ett häftigt humör men att det kanske finns en lite mer invecklad förklaring till det har nog ingen mer än älskingen fått ta del av och möjligtvis 2 av mina närmsta tjejkompisar. Inte lika ingående som älsklingen men ändock fått ganska stor insyn i det hela.

Mitt delema är nu om jag låter det bli fritt för alla att ta del av de - hur kommer folk att ta mig efter det, vad kommer folk tänka, tycka om mig efter. Kommer jag vara den samma Branka för er som alltid eller kommer jag att dömmas efter vad ni då fått läsa??? Vem kommer att ha läst det? Kommer gå och undra varje gång jag möter/träffar någon av er som kan ha läst det - har du läst?, vad tycker du just?, vad tänker du just om mig? mm.

Så vad jag egenligen vill nu är att DU som är inne här och läser är att ni lämnar er personliga åsikt om vad ni tycker. Är det lämpligt att jag ger ut något som är för mig fruktansvärt jobbigt att dela med mig? Skriv gärna vad ni tror och vem ni är i så fall så får jag ta och fundera på hur jag ska göra.

Frågorna är många i mitt huvud just nu.........



Värt en tanke eller två

Har läng haft dessa i min utkst mapp, har nog aldrig publicerat dem här i bloggen tidigare. Men hittade de nyss och insåg att jag måste ha haft en liknande upplevelse som igår då jag satt och trgglade igenom en massa ordspråk på jakt efter svar på livet eller bara ett tecke som skulle tala om för mig varför livet var värt att leva. Dessa 4 tänkte jag på extra mycket just då vet jag. Även nu spinner tankarna iväg.......


För människan finns blott tre stora händelser: att födas, att leva, att dö. Hon vet ej om att hon föds, hon lider av att dö och hon glömmer att leva.


Om du lever i 100 år så vill jag leva i 100 år minus en dag så jag aldrig blir tvungen att leva utan dig.

Mannen kan nöja sig med att ha något att leva för, kvinnan däremot måste ha någon att leva för.

För att leva lycklig med en man måste man ha mycket förståelse för honom och älska honom lite grand. För att leva lyckligt med en kvinna måste man älska henne mycket och försöka låta bli att förstå henne.



Kröp just upp i soffan...........

Just som jag skulle till att dra upp benen under mig och krypa ihop med en härligt varm kopp citrus te, så börja korven gny :-/ NEEEEJJJ!! Tänkte jag så klart orkar inte mer just nu :-/ Du ska ju sova!!! Du måste vara helt utslagen efter att ha varit vaken mer eller mindre sedan klockan 06.00, badat i över en halvtimme tillsammans med mig. Så du ska inte kunna öppna ögonen ens! Just som jag hann tänka allt detta så brakade det till ett par gånger i blöjan och han susa vidare helt oberörd :-) Puuuuuuuuuu pustade ut gjorde jag och tänkte TACK & LOV! Men får väl se hur läng han sover nu då magen kan vara halv full bara - det funkar ju inte hos tjockisen så bra :-) hahahahh

Pratade just med min älskling lite snabbt som ringde upp mig just då jag tänkte på honom och vad ham möjligtvis hade för sig just nu. Lite läskigt när det brukar bli så..... Eller så är det bara att vi är så pass sammansvettsade :-) Det är det härliga med livet hur väl man känner varandra ibland att man inte behöver ens säga vissa saker till varandra utan den andra fattar direkt.

Jag är så sjukt glad, nöjd, lycklig över att jag/vi fan varandra och att det fortfarande är vi trots allt som hänt på vägen hit där vi är idag. Jag kan nu nästintill njuta fullt ut av honom och våran undrebara barnaskara som vi har blivit välsignade med. Men imellan åt så kan jag bli så omskakad av något jag sett, hört, läst eller bara en tanke som attackerar från ingenstans att jag blir helt paralycerad. Ångest som hittar tillbaka till sitt näste typ. Det är hemskt hur rädd jag blir, så rädd att jag till och med hällre raserar allt innan någon annan hinner göra det.

Senast igår kväll presic innan vi skulle lägga oss så hände det. Jag gick upp strax innan älsklingen med Donovan, men Sid var oxå på väg. För en gångs skull så skulle han komma med upp innan klockan 22 :-) Jipppiieee!!! Tänkte jag mendan jag tog mig upp för de 15 trappsteg :-) Kom upp lade ner Don, snabbt toa besök och så in till klädkammare och knappa lite på dator, bara tills Sid skulle komma upp. Då han bara skulle stänga ner sin dator mer eller mindre. Så skulle jag ju hinna ändra min status var det tänkt. Men det jag aldrig hade kunnat ana denna kväll var att jag just då när jag tryckte på enter att jag skulle få min sagovärld helt utsuddad, helt demolerad och bara önska att jag inte fanns :-/

Det mina ögon tydde åt mig var mitt livs värsta mardrömm!

Men efter att ha fått utbrott, varit arg, totalt nonchalant och gråtit floder så kunde vi efter skulle tro 2 timmar lägga oss tillsammans. Kunde inte släppa taget om min älskling, låg och kramade om honom helt krampaktigt tills han först somnade och jag med någon gång strax efter honom.

Så jag kan bara säga till alla njut av varandra, säg att ni älskar varandra flera gånger om dagen för man vet aldrig när det kan vända!

VI LEVER BARA EN GÅNG OCH LIVET ÄR ALLDELES FÖR KORT! VISSA FÅR LEVA ETT FRISKT LIV I 100 ÅR MEN VAD GÖR DET NÄR DÖDEN ÄNDÅ ÄR EVIG OCH VI INTE NJUTIT AV DE 100 FRISKA ÅREN!


Klapp på axel

Har fått frågan flera gånger hur jag hinner/orkar flera gånger. Hur jag kan vara så pigg alltid..... Säger väl bara kort att vill man så kan man, kan man så orkar man :-) Men visst har jag till och med fårvånat mig själv vissa dagar över hur jag får allt att klaffa. Vissa står och drar sig i håret över att få iväg sig själv och ett barn medan jag ler stort varje morgon då jag lämnar på dagis och då har jag fixat iväg mig själv och 4 småbarn exempelvis:-) SÅ EN KLAPP PÅ AXEL brukar jag tänka att jag ger mig själv :-)

Borde ge mig själv en SPARK I ÄNDAN just nu med för den delen och ta mig till sängen och fortsätta sova igen nu!


Massa mys, vila och Friaredalen :-)

En ännu en underbar dag med mina små. Vart iväg till dagis först. Fick så goooooa pussar av killarna inna dem hoppade in i Dedas bil :-) Helt underbart när de är så kärleksfulla. Jag och cvorak-(läs Donovan) lämnade stora syrran. Sedan bar det av hem igen. Blev en hel dag i tvåsitts soffan för oss. Så mysigt! Tyvärr var det inte planerat att det skulle bli så men då jag just skulle lägga mig och sova med så började magen på lillen jäklas lite. Massa gaser och behövde bajsa men kunde inte riktigt. Så han börja gnälla just när jag lade ner huvudet på kudden:-/ Så det var bara att ta upp honom och försöka trösta. Hjälpte till lite med att massera magen och gjorde lite ben övningar för att pressa ut skiten :-) Hahhahaha!!! Men det funkade lite i all fall. Så vi kunde mysa och sova mellan magknipen :-) Vi vaknade till strax innan 13 för ammning, under tiden bestämmde jag mig för att vi inte skulle hem efter dagis utan ta oss till Friaredalen och äta mellis där :-) Lite roligare så! Och så var det soligt väder som lockade mig ut :-) Passa på medan det är så! Grabbarna åkte dit med Deda och jag, Donna & Donovan tog bussen dit. Var där rätt bra länge, Sidney hann komma dit och plocka upp oss efter jobbet :-) Efter det bar det av till Coop - jag sprang in lite fort och handla lite mjölk, blöjor och de vi skulle ha till kvällsmaten. Nu sitter jag och Sid vid varsinn dator, knappar, skrattar och väntar på att maten ska puttra färdigt. Barnen sover allihop :-)

 Lite bilder från parken som killarna brukar kalla spindelmannen parken :-)

    
     
   

     

Det blev en hel serie av fotan just vid gungorna ;-) Men det var där dem hade som roligats allihop :-) Dem bytte plats i gungorna och turades om att gunga/snurra varandra. Även lillan turades dem om att gunga fart på :-) Det gungades ett bra tag!

Tycker det är så fina färger i bakrunden!

5 minuter

Om 5 minuter ska jag ner och väcka grabbarna bus :-) Så passar på att vara helt själv-bara jag och datorn :-)
Har varit en si så där natt.......... jag satt här för knappt 6 timmar sedan och då hade jag just matat lillen. Har även nu gjort det men han ligger inte hos mig denna gången längre. Har lagt ner honom i liften :-) Han var nog egentligen inte så intresserad av att äta ännu men han fick i sig en del. Trots att det nästan var sex timmar sedan han åt sist och jag var uppe med honom så känner jag mig mega super trött fortfarande :-/ Så det kommer nog bli en dag då jag bara fixar iväg de resterande 3 till dagis och kommer hem och lägger oss och sover hela dagen :-) Känner att batterierna behöver laddas upp för att orka eftermiddagen tillsammans med allihop sen :-)

Men nu bär det av ner till grabbarna bus först :-)

Nattmål ETT......

Vaknar för att äta lite olika tider beroende på när han åt sista målwt innan vi lagt oss. Men det med att rapa är inte alltid lika lätt på natten - han deckar oftast direkt efter. Och lägger jag ner honom så vaknar han av magknip/halsbränna. Så kan lik väl sitta här en stund å´hoppas på att det kommer en rap snart så jag får lägga mig igen och sova i kanske 3 timmar i alla fall.....

Så jag kikar runt lite i cyber-rymden :-)


Men jag lämnar er med denna underbara bild som får stå för att det
finns HOPP för allt & alla!!! Där KÄRLEKEN finns finns alltid HOPPET!


Höst solen är så skön

Det bar av ut till lekparken "VEM TRAMPAR PÅ MIN BRO" som min lilla Colin kallar den. (Läs Kålgårdsparken)
Där vart det fullt ös i 2 timmar ungefär. Träffa en barndomsvän, grannen och så kom ju Jelena med sin lilla underbara prins med :-) Vi tjatade på, njöt av solen och bara var medan barnen lekte.

Hoppas hela oktober kommer vara så som den varit de senaste dagarn!!!

TITTA SÅ VACKER DET ÄR!!!



PÅ VÄG TILL PARKEN-BRED LAST!!!



Efter ett par varv så asgarvar Colin åt Damian och hans miner :-)
Det garvet måste man höra för att verkligen fatta vad vi menar
när vi säger att han låter som JOKERN i Batman :-)



Lillan bara satt och kika ett bra tag. Passar alltid på att låta henne sitta
kvar så länge som möjligt tills att hon inte längre tycker att det är kul
att bara se på utan vill vara med hon också.



Å´hhh så har vi minstingen som ligger och tuttar hela tiden :-)



Här har vi en liten goding till - Kusinens vackra prins:-)



Behöver ingen beskrivning. Tyckte de vart så fina så de får också vara
med på ett litet hörn :-) Damian som gjort dem!


Lillan i farten........



Även Jokern fick snurra - tur att dem sätter fast varandra innan.



Efter 2 härliga timmar så bar det av hem, nu sover lillan & lillemannen. Hulliganen & Jokern käkar frukt medan dem kikar på Disney. Och så kom ju vår Pappis hem presic så nu blir det till att mysa lite innan vi bestämmer oss för vad vi ska hitta på till kvällsmat.

http://tiobarnsmamma.blogg.se/

Japp kika in på denna fantastiska kvinnas blogg!!! Hon har tio underbara barn som hon burit på i 9 månader och fött fram :-) Hon är 38 år - de jag snabbt räknade ut när jag läste det är att vi skulle behöva hinna/kunna få 6 barn till inom 7 år :-) WOOOOWW!!! Inte omöjligt men,men det får vi allt se :-) hihihhihih
Visst de vart välsignade med 2 tvillingpar. Jag har alltid önskat mig tvillingar men varken jag eller Sidney har det i familjen och då är chanserna minimala för att vi ska får det.

Hoppas hon inte tar illa upp att jag skriver om hennes blogg här i min men det tror jag inte :-)
Hon har en helt underbar familj!!!

http://tiobarnsmamma.blogg.se/

Kika in hos henne om ni tycker att jag är grym som får ihop vardagen med 4 barn :-)

Godmorgon Allihop :-)

Kan inte tro att jag har 4 småbarn ibland. Jag har just tagit mig upp från sängen :-) 2 av 4 är vakna så ska ner till de 2 strax :-) Dem 2 är så stora så först när det börjar busas för mycket så hör man att de är vakna. Annars har jag en tonårig flicka som sover fortfarande och så den nyfödda som också är nöjd bara han får tutte så sover han vidare igen efter rapat som en bilchaffis :-)

Solen skiner på som en sommar dag så det blir till att äta frulle och klä på oss allihop å´hhh ta oss ut till en lekpark :-) Så även jag får röra på det överskotts fettet som sugit sig fast som en blodigel på min kropp :-/

Hej svej så länge!!!


8/10 2010 24dagar

Lillemannen som det nu blivit att vi alla kallar honom - vart 24 dagar gammal i fredag. Han vägde då 4430 gram.


Helg, mys, bus & massa gott!














































Våran LÖRDAG i lite bilder :-) Tycker bilder säger mer än ord även i detta fall!

Hej Hejeeeee :-)

ohhhhhhhhhh Baby i like it!!!! Skreming like never befor...........

Vem är du?

Mmmmm VEM är du som kikar in och läser hos mig men lämnar inte spår efter dig? Inte en minsta kommentar - det räcker med ett litet hej bara! Det skulle vara kul att veta vilka som läser blaskan jag skriver :-)
Så nästa gång lämna gärna en kommentar innan ni lämnar bloggen :-)


Efter många om och men så sover lillen äntligen! Har knappt sovit 2 timmar under dagen :-/ Kinkat, varit allmänt pigg, velat vara med och velat äta, äta, äta & äta. Nu ligger han i gungan och sover med nappen i munnen. Får se hur länge det vara. Länge nog hoppas jag så jag kan få lite avkoppling.

Nu ska jag dricka mitt té och så ska jag få massage av min Pappis - läs Sidney :-)

Fruktstund, mummmaaaa!

Sitter med mina pojkar och skalar clementiner för fullt. Dem älska verkligen frukt & kan äta mängder. Det är kul :-) Lillan och jag hade en lite fruktstund innan medan vi väntade på bussen hem från Bvc. Hon tryckte i sig lite mer än en & en halv banan :-)

Både lillan & lillemannen växer på bra :-) Följer de olika utvecklings etapperna som de ska också. Lillen var till och lite tidig, han är knappt 4 veckor och följer med blicken. Det brukar var något de kollar efter när de har gått 5 veckor.

Ska nog ta mig en tupplur nu medan de 2 minsta sover och de andra är sysselsatta med spel.
Jag behöver det verkligen - har en envis huvudvärk som inte gett med sig ända sedan igår kväll :-/ Trots bra med mat, dryck och Panodil :-/ Så det måste bero på för lite sömn och att jag hållit på och fixat å´donat för mycket de senaste dagarna :-/ Det är så typiskt mig att köra på i 300 bara för att det går! Sen att min kropp egentligen inte orkar det lyssnar jag inte på.

Igår kväll var jag till och med tvungen att lägga ta fram spikmattan för att det kändes som att ryggen skulle gå av på mitten och att nacken & axlarna skulle trilla av. Å´hhh på allt det en bankande huvudvärk :-/ Jag somnade så gott, somnade strax efter 22, vaknade 00.24. Det hjälpte lite att ligga på den faktiskt. I alla fall mot värken i kroppen......

Jahhhha så mycket var det för min vila verkar det som. Lillemannen vakna - verkar vilja äta igen..........INTE konstigt att han går upp ca 300-400gram i vecka så som han äter :-)

Så nu får jag ta mig ann honom så får jag se om det blir någon vila för min del.........

hmmmm torsdag bara...........

Mini sover nu, de resterande 3 hjärtana är på dagis :-) Vi får besök i eftermiddag av en som jobbar med Sid, så det blir till att städa lite strax. Även min mor kommer förbi en sväng för att mysa med lillemannen innan resten kommer hem :-) Jag hoppas hinna med att få undan alla kläder i sovrummet också :-/ Men det viktigaset är att det är rent där nere......

Så nu blir det till att slå på turbon och köra på full gas!!!


Gjorde en quiz på Fb

Branka Draguljevic Hahahahahah!!!! Lär nog aldrig uppnå det igen :-/ Men det var så lite jag vägde innan jag blev gravid första gången :-)

Dear Branka Draguljevic, with height 153 cm your ideal weight is 47.7 kg based on below formula :
(153 cm - 100) - (10% X (153 cm - 100)):47.7 kg.


Lite roligt att de faktiskt blev det de blev :-) För det var verkligen det jag vägde innan jag blev gravid med Damian. Kollade på lite gamla kort från den tiden :-) Det hade verkligen varit en dröm att få  tillbaka den kroppen jag hade då. Inte bara för smalheten utan hade även muskler, kondition och det fanns lite kött :-)
Har tänkt ta och börja röra på mig lite nu när allt flyter på bra här hemma så nu kan jag slänga in lite nytt på schemat om dagarna. Speciellt då det bara är jag och lillen hemma. Han är fortfarande lika snäll som alltid - äter, sover och växer. Han spanar lite mer på oss men han gör det i tysthet :-)


Men nu ska jag mysa lite med honom innan det bär av in till duschen. Hatar den brända lukten efter solarie :-/


FB har tyvärr blivit lite mer av vad min blogg borde vaaaaa :-/

Kom på mig just när jag uppdatera min status på Face Book att det jag skriver där borde egentligen hanma här:-/ Det var till och med så att jag kommentera min egna status inte bara uppdatera......... AJA BAJA!!!
Så nu kommer jag att kopiera över hit för nu och sedan får jag ta mig i kragen och bli bättre på det här med bloggandet........

Branka Draguljevic 

Branka Draguljevic ‎3 av 4 små på jobb- läs dagis :-) Även mannen i huset iväg på sitt jobb :-) Jag & lille mannen myser lite nu. Blir till att hitta på något snart! Underbar dag idag med!!! NJUT allihop! Det gör jag i alla fall ;-)

Jelena Ristic- Draguljevic, Vanessa Vanni Bergholm and 2 others like this.

Branka Draguljevic
‎:-) Så skönt med lite fusk SOOOOL! :-) Även lille mannen njöt i sin mjuklift på stolarna bervid bädden. Kan inte motså solariet när det bara ligger runt hörnet för mig..... :-/


RSS 2.0