Mera köttbullar

Denna gången fick jag hjälp av Colin då det bara är han som är hemma idag av de älder :-) Lillemannen sov och vaknade lagom efter att vi var klara med rullningen. Så Colin satt och lekte med honom enstund tills jag röjde undan lite efter oss :-)

Colin älskade köttisarna :-) Dem blev riktigt goda!




























Kvällsmaten

Det blev kött, kött, kött, kyckling, lite potatis sallad och bröd till! MUMMMS SÅ GOTT!!!



Nu lägger jag mig med en flaska vatten nära till hands. LÄR ju bli törtig i natt :-/

30 dagars listan

Tänkte att jag som många andra bloggare ska hoppa på denna listan. Den är lite kul tycker jag :-)
Kommer dock inte börja på den idag :-/ Då det är dags att sova om en stund för mig. Men ni märker nog när den börjat :-)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


90........minuter

Tillbaka just från min 90 minutare :-) Lillemannen sover fortfarande! KANON! Och de 3 resterande i barnaskara leker i så fint där nere :-) UNDERBART!

Funderar på ooom jag ska försöka mig på några situps också nu.....hmmmmm???? Jag behöver stärka bålen och ryggen. Skulle behöva lite mer muskler där runt om :-) Det är tuft med en liten som jag gärna bär runt på hela tiden då han inte sover. Kan känna hur det värker efter ett tag :-/ Så lite mer styrka i mage, rygg och även axlar på beställning :-)

Till alla er som följer mig och mina 90 minutare - bli inte förvänade om jag får mig en dipp och inte orkar ta mig ut på de mer. Men ska verkligen göra allt för att gå ut så ofta som möjlig. Gärna varje dag!

Det är verkligen så skönt att komma hem efter att varit i väg så pass "länge" :-) Barnen springer allihop till mig och ska kramas, pussas och hoppa på mig :-) LYCKA!!!

Inte bryr dem sig om att jag är helt svettig heller :-P

Men nu får det bli en snabbis in och kasta lite vatten på mig allt, så jag kan gå ner och mysa mer resten av familjen :-)

HEJ SVEJS!!!


Håll mitt hjärta varsamt






Alla barnen hemma nu







Minstingen får ni se senare eventuellt. Han sover - vill inte störa honom med att ta kort på honom nu när han sover så gott. Han behöver få sova ut efter en dag som idag. 2 av barnen skickade jag iväg till dagis och minsta och äldsta tog jag med till öppnis. (10-12) på kristinegården. Lite lek, sång och massa gott fika! Sedan bar det av till BVC för 2 månaders kontroll hos farbror doktorn. Han växer så det knakar verkligen 6220gram och 59 centimeter lång :-) Vi var där 13.15 och hemma igen strax innan 14.00....... Morfar hämtade lillan o C. De var hemma strax efter två.

Hoppas komma iväg på en promenix senare igen!

Dagarna bara rullar på

Har haft så otroligt lugnt & kul denna veckan hittills :-) Hoppas att det fortsätter så!

Idag har jag hunnit med att få iväg 2 till dagis, tagit med 2 till öppnis, 90 min rask promenix alldeles själv, nattat alla barnen och nu sitter jag här. Har facbookat lite innan med :-) Allt det och ändå har det inte varit minsta stress, bara lugnt och roligt.  Ska ner och ta mig ett äpple och sedan lägga mig.

Imorgon e det fullt upp igen :-)

NATTI NATT!!!

9 KM Avklarade?

Vi diskuterade just hur lång promenaden är som vi går. (runt rocksjön & runt munksjön). Jag hittade att det var 4km runt ena och andra 5km. Men Ema hittade även hon igår när hon goggla att det är dryga 10km till och med. Nästa promenad (ev imorgon) tar vi med oss steg räknare! Måste veta :-) KUL!!!

Så antingen har vi gjort våra 9km eller kanske 10km idag då :-)

Nu så blir det lite mat, dusch om jag hinner innan lillen vaknar. Annars blir det ett varmt bad tillsammans :-)

Ha det bra allihop!!


Ut åhhhh gååå

Ut åhhh gå, gå ,gå :-) Väntar bara på Ema :-)

God natt allihop

Jag har haft en fantastisk måndag, hoppas ni alla haft det med. Jag kommer att somna med ett leende snart det vet jag. Siktar in på en lika bra dag imorgon med-HOPPAS!

Natti natt!

Vi har rullat köttbullar

Jag och Damian rullade köttbullarna :-) Kan ni se skillnad på vilka jag har gjort och han? INTE jag-han är riktigt duktig på köttbullar :-) Colin ryckte in och hjälpte till att diska undan efter oss.



























Hemma igen

Dagens 9 km avklarade!


Lagt lillan för att sova middag. Lillen och jag ska ta ett varmt bad tillsammans. Tycker det är så mysigt!

Hej, hej......... :-)

På väg UT

Ska ut och röra på mig :-)

Hej så länge!

LOVE handles

Har träningsvärk efter gårdagens promenad. Men bara i kärleks handtagen :-) Så idag tog jag en tur till solarieöarna istället :-) Jag måste ha vickat på höfterna till raggaton-el disco musiken ordentligt utan att tänkt på det. Heehehheh! Ska nog gå till samma musik flera gånger :-) Det är ju just runt midjan jag vill ha resultat. Benen är ok, rumpan är jag nöjd med, armarna behöver slimas lite bara, men just magen behöver jag jobba med mer.

Snart kommer mamma och då blir det massa tjöt :-) Hon kommer för barnens skull men jag tycker det är kul att få tjata av mig lite med henne med :-)

Det finns ingen annan som kan förstå en som ens mor gör. Nackdelen är att min oxå kan missförstå en lika bra med :-/ Men har nog inte hänt ännu sedan hon kom tillbaka i våra liv. Får jobba på att det inte blir så heller. Bara dumt och onödigt.

Vi pratade om något här om dagen och jag kunde se att hon dålde just en detalj om det vi pratade om och jag sa direkt till henne att det syns att hon ljuger. Men just den detaljen ville jag inte vet ändå. Bäst jag inte vet just det! Kunde även känna att hon kände hur det var med mig fast jag sa att allt var tipp topp. Just dagen innan hade jag och Sid tjaffsat lite och jag blir alltid så nere då. Även om det inte är något stort så drar det ner mitt humör otroligt mycket. Och det tror jag hon kunde se på mig :-( Hatar att det syns så väl just i hennes ögon :-( Vill inte att hon ska beskymra sig i onödan.

Och neeeeej hon läser inte här så, hon kommer inte se att jag skrivit just detta nu.

Jag har funderat på att visa henne min blogg och låta henne ta del av den. Men jag vet inte riktigt......De e ju inte så att jag döljer något för just henne, men då skulle vi inte ha lika mycket att babbla om när hon kommer.

Har en liten som vrålar efter mat nu och snart kommer mamma så nu drar jag............

Tänker tillbaka 2 månader

Slog mig just att det är exakt 2 månader sedan jag satt och fasade för att det inte skulle hinna bli den 14:e september och att mina värkar skulle starta. Det var runt 21 tiden som jag även då satt med datorn i knät och slog just på september den 13:e och såg att om Donovan skulle fötts då att han skulle få fira sin 3:e födelsedag på en FREDAG DEN 13:E!

Men jag ladde med annanas för att efter tolv slaget så fick det gärna komma igång :-)
EN färdkäpp senare smällde jag i mig annanasen och satt och hoppades innerligt att äntligen få hålla min lilla krabat.

VI lade oss båda två efter det, men jag kunde ju inte somna. Jag kände på mig att det skulle bli den natten :-) Med Ema på msn konstaterade jag att det verkligen var dags runt 01.30 för då började verkarna. Satt och chatta med henne och tog det lugnt. Jag lät Sidney sova vidare ett tag. Trodde aldrig att det inte skulle ta mer än 3 timmar från första värken till att han låg i min famn.

Vi kom in till förlossningen och blev inskrivna 03.59 exakt. 04.40 var jag redan färdig och redo med armarna i vädret för att ta min grabb intill mig :-)

Det finns ingen underbarare känsla än denna! Att få det lilla livet i famnen och äntligen kunna gosa, lukta, känna och stirra sig blind på.

Här bara 4 dagar gammal ♥


REN LYCKA VARJE GÅNG!

Vill jag något mer medan det finns tid?

JAG VILL MASSOR!!!

Har jag resuser som inte tas i bruk?

Det har väl alla, tror inte jag är ensam om det. Jag som de flesta lever inte fullt ut. Rädda för vad andra ska tycka och tänka. Har man dessutom en smula nedsatt självkänsla så vågar man inte alltid göra allt man skulle vilja och kan. Jag har många bra resurser som jag aldrig visar. Jag har tillgång till en massa kunskap, skulle kunna driva olika typer av projekt för alla möjliga åldrar med olika syften. Energin och tiden har jag egentligen fast det oftast är den jag skyller på att jag inte har.

Tiden, energin, kunskapen finns och det är inte alltid det krävs pengar som en resurs för att åstakomman stora dåd med.

Jag ser alltid till att veta vad som färväntas av mig och krävs, för att jag sedan ska höja ribban ännu högre och piska på mig själv. Men utan krav och förväntningar utifrån blir jag lite som en soffpotatis. Bryr mig inte, orkar inte, struntar i osv.

Jag måste ha krav på mig från andra, ställer sällan egna krav på mig själv. Vilket jag måste börja göra. Kan inte vänta på andra hela tiden.

Ska börja ta vara på min kunskap på ett sätt till att börja med efter nyår! Fler ska få möjlighet att lära utav mig. Kommer att återkomma till det längre fram.

Vad vill jag ägna mig åt framöver?

Jag drömmer i smyg om att bli så känd på något sätt att alla vill följa min blogg och att vi kan leva endast på att jag bloggar. Att alla vill ha något med min blogg att gör så som visa sin reklam osv. Men det är som sagt smyg drömmar, som ni nu fått veta så de är inte hemligt längre :-)

Jag/vi vill ha en stor familj med fler barn. Så jag vill ägna mig åt att skapa den familj vi vill ha först sen eller under tiden vill jag syssla med något som får människor att må bättre både fysiskt och psykiskt. Har varit inne på att bli massör/massageterapeut. Det kommer leda dit tror jag så småning om. Det är ett tag i "skolbänken" som krävs och en lite slant. Men det ska gå!

Just nu är jag heltids föräldrar ledig med vad allt det innebär och trivs som fisken i vattnet med det. Har minst ett år till att se fram emot att få vara hemma med barn. Det är alltid full upp och jag vet vad som väntar framöver :-)


Vad väcker min entusiasm?

Vissa dagar känns det som att jag inte känner någon iver eller glöd, att jag inte har någon förtjusnig i eller intresse för något, att jag inte alls vill engageran mig för vad dagen har att erbjuda. Helt ointresserad, utan hängivenhet och värme för livet. Så vad är det som då får mig att ändå brinna som elden? LIVET i sig och LIVETS MIRAKEL som för mig är min familj. De får mig att skratta högt, de får mig att vara lycklig, de får mig att se framåt, de får mig att vilja bli bättre men de kan även få mig att vilja skrika av ilska och irritation, få mig att vilja vara ifred, bli ledsen och gråta. Men mestadel dansar jag inom mig själv när jag är tillsammans med dem. De ger livet mening och väcker min entusiasm varje dag. Med de i min närhet vill jag massor :-)

Önskar varenda ögonblick gick att föreviga på ett sett som visar andra hur jag har det och känner det för min famlij. Jag önskar alla kände så! Det är varje människa värd i mina ögon!

Vad ser jag fram emot när jag vaknar på morgonen?

Jag ser fram emot att få mysa med min minsting, att få komma ner och väcka mina andra två pojkar. Att få höra deras små röster säga god morgon mamma :-) Gå in till rummet hos min lilla prinsessa som alltid möter mig med det största leendet :-) Dessa 4 underverk får mig att se fram emot dagen! Det är inte alltid lätt och rullar inte på en räls, men dem får mig att vilja gå upp på morgonen. Mina barn är mitt liv! Utan deras kärlek hade jag inte varit den fantastiska människa jag känner mig vara. Det är dem som fyller mig till bredden med kärlek. Deras kärlek ger mig energi att orka leva, att vilja lev.

Livet med mina barn är ständigt äventyr. Som tur så utvecklas jag med dem hela tiden.

Jag ser fram emot de små, små sakerna som att ta en dusch utan att behöva oroa mig för att vattnet ska bli kallt eller ta slut. Inte en självklarhet för alla att kunna göra det. Det är en fantastisk upplevelse-egen tid bara så där :-) De 5minuterna  de tar är värdefulla!

Just nu så är det just det här som jag varje morgon ser fram emot. Men det kommer kanske ändras något med tiden och det är just som det ska vara då. Man utvecklas och förändras hela tiden! En röd tråd kommer alltid att finns tror/vet jag. För mina barn har jag för alltid och det kan ingen/inget ta ifrån mig - att jag kommer se fram emot att få se dem växa och utvecklas.

Tittar just på min stora grabb-han märker inget, han är fullt inne i att kika på tecknat på tv. Men han fyller mig med en så underbar känsla när jag smyg tittar på honom :-) DET ÄR KÄRLEK!

Deras små röster är det ända jag hör när de kommenterar de som jag inte uppfattar alls från tv. För det är bara dessa små röster som går igenom till mitt hjärta.

MAMMA ÄLSKAR ER MINA ♥ ♥ ♥ ♥

Tankar Frågor Svar

Ska nu verkligen ge mig in i mig själv och söka, rota och vända in och ut på allt som finns innom mig.
Jag börjar med att svara mig själv på 13 frågor om glädje, mål och mening. Vissa kanske kommer att känna igen dessa frågor, de kommer från "tankeverktyg". Jag kommer använda mig av denna bok som hjälpmedel att komma mig själ närmare :-)

* Vad ser jag fram emot när jag vaknar på morgonen?

* Vad väcker min entusiasm?

* Vad vill jag ägna mig åt i framöver?

* Har jag resuser som inte tas i bruk?

* Vill jag något mer medan det finns tid?

* Vad skulle jag göra om jag visste att jag bara hade ett år kvar att leva?

* Vad bör förendras och vad är jag nöjd med?

* Vilka förändringar skulle jag vilja göra i mitt liv om jag hade så mycket pengar att jag inte längre behövde jobba?

* Vad är livsviktigt för mig och vad kan jag lika gärna vara utan?

* Vad skulle jag svara en ung människa som frågar vilka tre saker i mitt liv som jag är mest stolt över?

* Vad skulle jag säga om jag fick tre minuter av bästa sändninstid i tv till mitt förfogande?

* Är det något jag funderat på att göra men hittils låtit bli?

* Vad är mitt nästa steg?

Dessa frågor kommer jag att besvara lite då och då. Detta gör jag endast för mig själv. Men ni kommer att få ta del av alla mina tankar. Ni är varmt välkommna med egna frågor till mig! Jag gör detta för att jag ska komma i närmare kontakt med mig själv. Som människa utvecklas vi hela tiden och förändras. Tyvärr så blir man inte bara bättre, ibland backar man sig själv flera steg i livet utan att ens veta om det. Jag vill hålla mig själv medveten om vart jag har mig själv. Detta kommer inta att vara en enkel uppgift för mig men väldigt spännande att få upptäcka allt som ligger under ytan och rör sig.

9 KM Avklarade

10.15 gick jag hemifrån och precis kommit in 11.45 :-) en och enhalv timme på pricken!
Förlåt gumman att jag inte hörde av mig! Behövde gå ensam och rensa huvudet riktigt........

ROCKAN OCH MUNKAN ROCKAR :-)


T Ä V L I N G!

Jag är med och tävlar om en av dessa vitvaror hos sjubarnsmamma.
Du kan också gå in här http://www.sjubarnsmamma.com/2010/11/tavla-om-vitvaror.html och tävla du med!
Det bästa är att man får välja vilken av produkterna man vill ha om man vinner :-)



Varorna kan ni hitta här http://www.whiteaway.se/ (whiteaway.se etablerades 2010)

Fredags bus

                            


OXFILE

Vill bara notera att det vart super gott med oxfile, potatis och rödvin sås till kvällsmat! Lite lyxigt såhär en vanlig dag :-)

Ha en bra kväll allihop nu!

ROCKAN + MUNKAN

Det ni tog mig runt både  Rocksjön och Munksjön med 1 kilos vikter runt vristerna och barnvagn framför :-) Sen att det tog drygt en och en halv timme är en annan femma. Sista biten checkade jag av hur långt de kommit med ombyggnadtionerna i stan. Måste hålla mig uppdated!

Ha en bra dag allihop!


Hur många lagar mat nu?

Våra grannar måste tänka att jag e galen som står med en bebis i bärsele nu och lagar mat. De har nog vant sig att se mig så här dags i köket med huvudet in stoppat i kylen. Men att jag lagar mat såhär sent + en hängandes bebis i selen :-/

Hoppas de förstår att jag inte e galen bara tänker framåt :-)

Det är så att grannarna som bor till väntser om oss (3 lägenheter) måste passera vårat köks fönster. Så de ser allt som händer där! Vissa av grannarna hälsar alltid oavsett hur många gånger dem går förbi från morgon till natt- läs dygn. Sen har vi de grannar som man nästan måste dra en hälsning ur. Typ ställa sig i fönstret som en apa och vinka som en tok. De är väl lite blyga än. Flyttade in i somras/tidig höst. Även unga så det kan vara det också. Vet inte riktigt men trevliga verkar dem vara :-) Och i den lägenheten närmast oss har vi Fd Jkpg bor som bott i stockholm och nu hamnat intill oss. Super trevliga! Hälsar alltid när de inte verkar vara allt för stressade :-)


Nu så ska jag natta lillenmannen. Chilli con carnen puttrar och riset är i ugnen :-)

TREVLIG FORTSATT KVÄLL PÅ ER ALLIHOP!

Hahahahah TANT-TEST

Tant-Test Rubrik

Gratulerar, du är en TANT-DE-LUX!

Du njuter till fullo av vad livet har att erbjuda. Unnar dig spabehandlingar, utvecklande kurser, inspirerande umgänge eller kanske bara en stilla stund vid havet. Rynkor, gäddhäng och gråa hår bekommer dig inte. Med skinn på näsan och båda fötterna på jorden kan du utföra stordåd. Om du vill.

Lite kul var det att göra det i alla fall :-) Hoppas jag blir en tant-de-lux senare i livet. Har några år till innan jag börjar kalla mig för tant :-) Ska nog ha barnbarn innan i alla fall.


Stormvindar, vatten och Vättern!

Juust kommit till ro efter att fått iväg Stora D, Mr C och lilla D till dagis och en promenad längs stranden :-)
Japp det blåste på ordntligt gjorde det Våäda upp på land! Som tur så blåste det bara från sidan på mig och lillen som låg nerbäddad i vagen. Han hade det varmar där inne än hemma :-)

Så skönt att röra på mig.ÄNTLIGEN! Har jag fått tummarna ur lite i alla fall. Igår var det nästan samma sträcka med. Trodde att jag inte skulle kunna röra en fena idag då jag hade på mig vikter runt vristerna igår. Men inga känningar alls i musklerna. Så vädret hindade inte mig i morse. Med en på matat bebis och klädd som en michelin gubbe vandrade vi på :-)

Blir kanske sväng senare sen med! :-)

KILONA måste bort nu! Vill inte se dem mer!

Ska även kolla upp det nya tränings stället som öppnade igår. Kolla om de har mamma-baby pass :-) Vet att de har ZUMBA som jag e sjukt sugen på! Finns inte bättre träning än då man får skaka rumpan och vicks på höfterna till bästa musiken :-)

Som avkoppling blev det ett varmt och mysigt bad tillsammans med lillen :-) Han ÄLSKAR att bada!

Nu så ska jag kika vad som finns att ätas och sedan blir det vila en stund innan det är dags att hämtas från dagis.

Ha en bra dag allihop!

Barbarflickan












Blivande bodyguards


............

Har haft "blogg-lov" och tänker fortsätta med det ett tag till :-/ Får se när jag känner för att komma tillbaka igen.

KRAM PÅ ER ALLA DÄR UTE!!! Branka


KRIS tisdag!

Hopp det blev först till att ställa in eftermiddagens/kvällen tänkta pulshöjande aktivitet på grund av vädret :-/
Sedan har en liten bara kinkat och kinkat. Inte så där stort utan smått, men hela tiden. Så det har varit till att bära, bära, vyssja, lalllla, gunga mata, mata, mata, bada mata, mata, mata och om och om igen. Men inte nöjd med något riktig ändå. Funkar någon minut men sedan kinkat igen. Somnat ett dussintals gånger men inte kunnat sova mer än 15 min på sin höjd.

Ingen fara alls, ingen panik eller så. Bara sett till att han ändå kännt tryggheten med att vara med mig. Att han känner att mamma gör allt för att ta reda på vad det är jag vill få henne att förstå när jag gnäller. 
JAG skulle aldrig kunna låta mina bebisar gråta bara för att. De små liven gråter och kinkar inte för inget. De vill ju tala om något för oss! Det är deras sätt att kommunicera med oss vuxna.

Har därför avstått från att knappa i bloggen, får banka ikapp vid något annat tillfälle eller en annan dag istället :-)

Han är inte helt tillfreds än i sin säng men jag har kunnat lägga ner honom nu. Så får vi se hur länge det går tills han ropar på mig igen mitt lilla hjärta.

Det är trots allt tisdag-dag då han föddes på. Han byter vecko ålder då, så jag tror att det är hans vecko kris som jag fått utstå. För mig inte alls så okänt fenomen. Men för förstabarns mammor kan det kännas som ett evigt helvete som de aldrig kommer ur. De hinner inte njuta av dagarna mellan kriserna för de är inte medvetna om att det kan vara så. Visst finns det dagar jag också har kännt så. Men jag kan nu med min erfarenhet vända på det vid dagens slut och se det på ett lite positivare sätt.

Man läser sig blid på fostrets utvecklingen under graviditeten men sen när det lilla knytet inte ligger i magen längre utan i våra famnar så slutar vi sluka alla "manualer" och "handböcker". Det borde mv/-bvc förse en med i minst lika stor utsträckning. För i magen ja då är den i magen. Man själv kan känna sig eländig och inte kunna komma till ro. Men när man väl har den lilla i famnen och inte kan stilla den med vad man än försökt med så känner man sig eländig, otilllräcklig, som en dålig mamma, sämsta personen någonsin samtidigt som man har en förtvivlad gosse eller tös. SKIT jobbigt! Det är då man behöver veta att det kommer gå över snabbare än man tror. För man har inte orken att öppna ögonen själv och se det från en ljusare sida. På alla känslor så har man värk i nacke, axlar och rygg, som dunkandet i huvudet överröstar. Även hungern gör sig oftast då påmind.

Det är här som risken för deprisson, (även kallad förlossnings dep) kommer in.

Visst "håller de koll på en" på bvc. Men det lilla korta stunden man är där på hinner de inte se under ytan. Tror att många säger att det är ok och sedan är det inte mer med det. Eller att det är väl så det ska vara. Ingen ide att ta upp för risken för att man blir sedd som en gnällis finns. Att få höra jaaa men så är det att ha småbarn. Skammen över att inte fixa sitt barn, att inte känna kärlen till den nya familje medlemmen är för stor för att våga tala om sina känslor öppet.

Att man pratar om det mer på föräldrar täffarna kanske vore en bra ide eller?

Jag kommer absolut inte sticka under stolen med det om/då jag ska närvara/hålla i någon sådan träff! Det har kommit på tal om det vid 2 tillfällen. Nu är det upp till mig att pusha på det tror jag. Det ska bli!

Nu tycker jag att jag kommit ikapp en liten bit, så nu säger jag god natt till er alla.

Prinsen är i slottet-läs Donovan sover tryggt nu i sin säng :-)

NATTI NATT

Ikväll så gäller det ;-)

Inte velat sitta vid datorn alls idag-bara tagit det lugnt tills nu. Haft mor på besök en stund med och tjatat av oss. Vi har alltid massor att prata om. Pojkarna har fått spela xbox och lillan har varit på dagis :-)

Ikväll ska vi iväg och göra något som jag inte gjort med Sid på 8 år tror jag. Får se om jag orkar skriva efter det då det tar på krafterna rejält :-) Sist vi försökte blev jag minst sagt en tjur kärring och ville inte vara med :-( Nu undrar ni vad det är vi ska göra en tisdag kväll :-) Det berättar jag efteråt. Avvaktar - vill veta hur det gått innan jag berättar. Om jag berättar.....hiihhiihihi

Nu blir det mat. Hej så länge!

Mata ankorna (änder)

Uppe med tuppen var jag idag! Härlig måndag med- promenad, cykel tur, underbart sällskap, ok väder, kastat bröd åt ankorna, lekt i parken, lagat kyckling lever-ris med brun sås, avnjutit en äkta chai latte-made by me på ingefära i lika underbart sällskap som hela förmiddagen, kvällsmat, badat alla barnen, nattat alla barnen.

Medan andra hatar sina måndagar så har jag nu ett par måndagar haft en tipp topp start på veckan.

        

  
 
  
  



 


Rökning-rätten att förbjuda?

Har vi rätten som vuxen/förälder rätten att förjuda barnen att röka?

Det tycker jag att vi har! Vi som vuxna oavsett om vi själva röker eller ej har rätt att säga ifrån om vi märker att våra barn börjat röka. Kommer alltid att stå fast vid att barn inte ska ha rätten att röka bara för den vuxne i dess familj eller närmaste gör det. Att den vuxne inte skulle inneha rätten just bara för att den själv trillat dit i fällan för tobaken. Nej, nej, nej den vuxne har ansvar för att barnen inte ska göra samma misstag i livet oavsett vad det är.

Att börja röka är ett misstag som barnen absolut ska förhindras göra! Jag köper inte föräldrars resonemang då de säger att de inte har rätt att yttra sig då dem själva är rökare. Och då låter sina barn röka. Till och med köper ciggaretter till dem. För de ska ju inte behöva gå och tigga, försöka få någon annan att köpa ut eller till och med köpa smuggel cigg.

Min mor förbjöd mig trots att hon var stor rökare själv. Jag var livrädd att hon skulle märka någon gång då vi bus rökte fimpar på Idé landet jag och en kompis. Jaaa, fast jag var livrädd så testade jag på som alla andra också har gjort när de var 10-12 år kanske. Vissa tidigare vissa senare. Vi köpte även någon gång ett paket Gul Blend som jag sedan förvarade hemma i min bäddsoffa som min mamma hittade då hon skulle flytta soffan eller om hon städade i mitt rum kommer jag inte ihåg riktigt. Då fick jag min världens utsKällning! Hon talade klart och tydligt om för mig vad som gällde. Att skulle hon få se mig med en cigg innan den dagen då jag tjänade mina egna pengar och då kunde köpa ciggen själv för dem så skulle hon hugga av mig mina händer :-/ Tror ni jag tog åt mig?

Ja det gjorde jag helt klart! MIN mor förbjöd mig till och med att umgås men min kompis som jag begått brottet tillsammans med. (jag tjallade).

Jag har senare rökt men inte med min mors vetskap till en början och det var först jag tjänade mina egna pengar.
Min mor kunde ha dött och hon hade inte fått veta att jag börjat röka. Hon fick reda på det flera månader senare då vi var i sällskap med min bror, hans fru och barn. Och mor min hon var riktigt sjuk. Då vågade jag knappt säga det! Det hade satt sig i ryggmärgen att jag inte fick för henne. Då var jag ändå självförsörjande och bodde ensam i ett helt annat land med. Var bara "hemma" på besök. Kunde inte då hålla det hämligt längre. Utan skämtsamt undrat om inte jag också skulle få en cigg till det goda kaffet som hon just serverat oss.

Nu röker jag inte längre - har inte heller gjort på många, många år! För att någon förbjöd mig det ytterliggare en gång till :-) Och det är jag ytterst tacksamm för nu. Det är cirka 9 år sedan jag var rökare.

JAG KOMMER FÖRBJUDA MINA BARN OM DET KOMMER ATT BEHÖVAS!

Stefan Liv

Tidigare var Jnytt.se nummer ett på dagordningen efter Fejjan. Men nu har det första jag loggat in på varit min blogg för att se efter om jag har några kul kommentarer. Men idag tänkte jag att sjutton också jag har ingen koll på vad som händer i Jönköping längre. Läste lite om polisens insattser för veckan som kommer, lite annat och så.

Ser då något intressant en blogg kan ni tänka er :-) Ingen mindre än Stefan Liv som bloggar på J.nytts blogg portal. Lite kul att läsa vad en "polare" från parrallel klassen ifrån gymnasiet har för sig. En kille som var blyger, tyst och frånvarande ganska myket under skol tiden. Men ändock så poppis ;-)

Mycket riktigt var det hockey, hockey och lite mer hockey som han skriver om från Sibirien. Inte märkligt alls då han är en av det bästa målvakterna HV71 haft. Som nu lirar i Sibirien.

Men jag ger det en chans och skrollar vidare, skummar igen och kommer till en mycket fint inlägg. Han berättar hur Peter Culha en fantastik männinska som lämnade jord livet allt för tidigt. En person som berört varje barn, ungdom och vuxen på ett minnes värt sätt.

Håller helt med Stefan att den STORA årliga inomhus turneringen runt jule tider ska tillägnas Peter. Finns ingen bättre person eller ändamål att tillägna åt.

Himlen har fått en underbar ÄNGEL-vila i frid Peter Culha ;,(

Rökare?

När räknas man som rökare? När man röker dagligen? Om man bara röker en cigg om dagen? Om man bara röker när man festar? Är man rökare om man röker ett paket på de 4 timmarna man festar en fredag eller lördag?

Många säger att de inte är rökare, att de bara fest röker. Men om man då är ute varje lördag, ibland även fredag. Att man då suger i sig skiten från ett helt paket under en 4-5 timmar. Och då det är dags att bege sig hem från krogen står och tigger cigg av korv gubben utanför för att ens är slut redan. Det är 40+ cigg på 8-9 timmar i veckan. = 6 cigg om dagen om man slår ut det. Räknas man fortfarande inte som rökare då?

RSS 2.0