v. 39

Så här står det på familjeliv.se just nu.....

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

 

Så nu är jag redo för en liten bebis igen! Men jag tippar på att det blir först på torsdag som kommer eller på min alldeles egna dag tom på fredagen :-) Egentligen så är inte bf först om 13 dagar men känns lite som att jag kan ha rätt att denna lilla bebben kommer då i alla fall. Får se om det är så att mina känslor stämmer. Annars har jag inte känt av något speciellt så i kroppen, bara en känsla som jag har :-) Jag och mina ziggenar känslor :-) hehehehhehehehhe!!!!!

Ska ta något kort senare och lägga upp också på magen. Ska även försöka ta just på självaste dagen innan bebben kommit så jag sedan kan följa min viktnedgång också. Har knappt några minnen från de tidigare graviditeter och hur det vart efter riktigt. Var riktigt dålig på att anteckna - bloggade inte först efter att Lillan vart på gång. Man glömmer så mycket mer än man tror!

Dagis & tandis....

Lämnat lillan, grabbarna for iväg med Deda till sitt och så. Mr.D ska hämtas tidigare idag - har tid hos tandis klockan 12 med honom. Även lillan ska hämtas då om jag inte hör något från de tidigare.

Igår så gick det hur bra som helst med att lämna henne, samma sak idag med :-) Så kul att se min lilla tjej bli så stor nu! Hon hade massor att berätta när hon kom hem igår. Hämtade henne dock lite tidigare än vad vi sa från början. Men det var för att det blev lite oroliga för att hon lyckades bajsa tre gånger på kort tid. Så det tänkte att hon kanske åkt på något stackar redan. Men som tur var var det inte så utan det var en Donna katastrof som vanligt :-) Hon är duktig på att trakassera med sina tjrenobyl utsläpp. Det de gjorde bara var nog att det bytte för tidigt innan hon vart helt färdig så det ble tre byten. Visst var det balndade sådan som de sa men ingen konstigt som den lillan äter. De kommer nog att få sig en omgång idag med :-) Hahhahhahah!!!
Men jag varnade dem för det :-) Så NIX inge dålig mage var det inte i alla fall. Skönt!!!

Ska nog pilla i mig lite frulle igen och ta mig en vil stund innan det bär av till att hämta och tandis :-)

Helt, helt ensam i huset nu :-)

Jahopp, då var jag helt själv hemma..........

Killarna åkte iväg med Deda till dagis, jag gick ner med lillan till hennes dagis. Inskolingen funkar toppen med henne också som det har gjort med pojkarna med tidigare. Så idag har jag bara vart ner och lämnat henne :-) I ju med att det blir första dagen som hon är där utan mig så blir det till 11.45 bara idag. Tror att det blir så imorgon med, sen nästa vecka så kör vi på "hel tid". Kommer att gå som pojkarna ungefär 9-14, tisdag-torsdag. Kan bli att det blir 9.30-14.30 för henne de gånger jag kanske blir tvungen att lämna och hämta helt själv.
Men det ska inte vara några problen alls, de är så goa allihop där nere som jobbar :-) Har verkligen haft tur med Fsk personalen alltid! Har inget att klaga på eller ens gnälla om. Har varit toppen sedan dag ett med Mr.D, sen har det bara flytit på. Det är så skönt att slippa vara en gnäll morsa som vissa man hör när de pratar om sina upplevelser kring deras barn, fsk, pesonalen och allt mer eller mindre.

Usch neeeee verkligen skönt att vi har sluppit allt sådant. Det kan ju vara mycket så att det är ens egna syn på det hela som gör att det blir så mycket besvikenhet också. Vilken inställning man själv har till andra smittar av sig!

Ska nog ta och passa på och skruva ihop bebbens säng, röja lite i vårat sovrum, klädkammaren och så nu medan jag är hemma själv. Får se hur mycket jag orkar och hinner innan det är dags att hämta lillan. Borde hinna en del om hon inte skulle bli allt för ledsen så har jag 2 timmar på mig att greja. Sen när jag hämtat henne så lägger vi oss båda och sover en stund :-)

Livet leker!!!

Mår för i övrigt toppen och fortsätter räkna neråt :-)


Baguetter & Kräftor


Dags att MUMMSA NU!!! :-) Hihihihihihihihhih!!!!

Nästan bra igen :-)

Känns som att förkylningen gett med sig nästan helt och hållet nu. Så skönt! Visst lite täppt emellanåt men inte så där så det är jobbigt riktigt längre.

Normalt????

Är det normalt att hänga tvätt klockan 23.00 på en fredags kväll, höggravid i vecka 37 snart och dunder förkyld?? Det är inte det va???

Kanske inte för andra men det är precis vad jag har stått och gjort. Visst tog jag hand om mig själv lite innan dess. Jag såg till att jag nu kan rulla ett par mil till innan det är dags att fixa fossingarna igen. Jag tappade upp ett fotbad, fila fossingarna och klabbade in massa fukt & mjuk görande kräm på dem. Och satte på mig stumpor som jag inte kommer ihåg när jag senast hade det på mig. 

Men det var också lite energi krävande tyvärr :-/

Så nu sitter jag svettig, höggravid, utmattad, dunder förkyld och små sugen på något. Värsta kominationen!!!
Borde inte ens vara uppe och sittandes vid datorn just nu. Borde ha gått och lagt mig för minst en timme sedan.
Men nej, nej för min del så är det så här det ser ut oftast. Jag är alldeles för envis för att erkänna att jag borde ta det lugnt och vila vid det här lagen nu.

Synd bara att mitt huvud känns alldeles för tungt och totalt osocialt. Annars hade nog lilla Ema kikat förbi på lite Baklava fika nu. Då hon just kommit hem från sin semester så tänkte jag att jag kunde fått höra allt kul redan idag/kväll. Men var tyvärr tvungen att be henne kika bort imorgon istället då jag är som jag är just nu...... :-(

SÅ FÖRKYLNING GE DIG NU!!!

Ska väl vara bättre imorgon redan hoppas jag :-) Det blir faktiskt dag 4 på förkylnings stadiet, fast jag egentligen bara varit dålig idag och igår. Men det eär ju så att jag drog på mig den redan i förrigår då jag bara skulle vila lite under fläkten och svalka mig lite. Men det blev att jag sov under fläkt fan i TRE timmar. INTE BRA ALLS!!!!

Ta mina vitaminer och en frukt sedan blir det sängen......

Förkylningen håller i sig :-(

Vaknade super täppt och hes idag. Jätte jobbigt!!! Det gav med sig en liten stund efter en kopp hett camomill te och frulle. Men känner mig fortfarande tung i huvudet.

Mamma vart här med massa, massa gott. Hon har gjort baklava till oss, MUMMMMSS!!! Vi kunna äta och njuta av den till fullo så hoppas på att jag känner mig bra imorgon. Men ska nog ta en bit nu i alla fall och trycka i mig.
Får bli min energi kick då vi ska ut och kika efter bilstol till bebben bland annat. Måste även köpa tvättmedel på Råslätt. Så vi kan tvätta under helgen så det verkligen blir tomt i tvättkorgarna. Då lillan har fyllt den med sina sängkläder :-) Hahahhahah!!! Hon säger inte till direkt när hon vaknat utan hon sitter kvar leker gör sitt sen ropar hon att hon är klar:-) Ofts så håller inte blöjan för hennes verk då :-/ USCH, USCH, USCH!!!!

UFFFTTTT!!!! Ögonen rinner i samma takt som näsan just nu!!! Jätte jobbigt kan knappt se vad jag har framför mig :-/ Ska ta en kopp med te och baklava till. sen så bär det väl ut då. Kan inte bara sitta hemma fast jag mår kasst!!!


Dunder förkyld....

Sitter och kan knappt andas just nu. Drack en kopp camomill te, hjälper lite i alla fall. Det vart inte så farligt under natten och morgonen. Men nu efter kommit hem från Donnas fsk så blev det mycket värre. Fick mig en lite tös i knät som verkligen,verkligen inte ville göra annat eller vara med någon annan förrutom mig. Hon var väl lite små förkyld hon med så det kan ha gjort sitt. Är super känslig mot "barns virus" nu när jag e gravid :-(

Så typiskt att dra på mig en förkylning nu, men det ska väl gå det med. Ska iväg till tandis med Lillan & mr. C kl 13.00 så ska pilla i mig lite mat innan och sedan väcka lillan så vi kommer iväg i tid med bussen. Mr.C hämtar Deda och möter oss hos tandis :-)

Första inskolning & dagis dagen avklarad.

Japp, idag var vi uppe med tuppen :-) Klockan var ställde på 07.15 tror jag men både jag och grabbarna var uppe innan dess. Jag vaknade av Sids klocka första gången redan och slummrade liten stund till, till strax innan 7. Gick in och duscha direkt. Sid var just på väg ner då och jag hörde att pojkarna satt sig och kolla på tecknat så det var perfekt tamjing. Allt var som det varit innan inga konstigheter alla var med på noterna :-)

Deda kom och vi gjorde som så att han fick ta en lite promenad med lillan medan jag tog pojkarna och bilen bort för att lämna av de på deras fsk. Liten ledsen Colin bara men inget allvarligt, bara att det blev lite tokigt första dagen och att STORA pojken inte skulle vara på samma avdeling, inte ens hänga sina kläder i samma hall. Det blev lite sådär poppis av lille mannen. Men det kommer gå så bra så snart. Dem är fortfarande i samma byggnad med i varsinn ända :-)

Även med lillan vart det inga som helst konstigheter. Kom dit kikade runt tillsammans med Deda också. Sedan var vi kvar i drygt en timme. Lillan kommer inte ha några problem alls med att bli lämnad. Kunde redan idag ha gått iväg utan att hon hade brytt sig något märkvärdigt. Hon såg sig runt på egen hand efter kvart bara. Hon kikade inte ens efter om jag var kvar hon är så självständig gumman min! 

Väl hemma så blev det sängen för oss båda :-)

Jag ställde i alla fall min mobil på 13.15. JUST IN CASE...... 

Tänkte att jag skulle hinna röja undan lite i köket, damsuga och svabba med innan pojkarna kom hem. Deda hämtade dem idag :-) Så jag hoppa upp från sängen när larmet ringde och direkt ner till köket. Lillan sov vidare en bra stund till. Pojkarna kom hem, Sid hann hem till och med från jobbet. Strax efter det så kackla den lilla hönan som de kallade henne på dagiset :-) Nu springer hon fram och tillbaka mellan köket där jag sitter, vardagrummet där killarna och pappis sitter och spelar och så killarnas rum. Mig kommer hon till bara för att få sig en ny bit vattenmelon, hon tittar till grabbsen och så stökar hon till i rummet. Favorit sysslan för henne :-)

Känns som en riktigt lyckad dag!!!

Imorgon väntar nya äventyr..........:-)

Tröttheten fortsätter att hålla i sig.

Är super trött, sover inte alls bra. Vaknar oftast någon gång mella 3-4 och kan inte somna om först runt 6 tiden. Visst sover jag ungefär till 10-11 sedan. Men det hjälper inte det minsta! Hur ska det på onsdag blir kul att se :-/
Donna skulle egentligen börjat sin inskolning idag. Men tyckte att det bara skulle bli så mycket mer jobb i ju med att pojkarna inte börjar först på onsdag. Så kommer att göra så att vi alla fixar oss, lämnar killarna och sedan går till östras med lillan. Då kan jag vara där utan att behöva tänka på vad killarna ställer till med hemma med vem det nu än skulle ha varit med om jag hade varit iväg idag o imorgon med lillan redan.

Imorgon kommer mamma och håller oss sällskap och ska fixa sina underbara kotletter till oss :-) Kommer verkligen bli GOTT!!!

Sitter just nu och kan knappt hålla ögonen öppna :-/ SUPER JOBBIGT!!!
Sid är i och för sig redan hemma så skulle kanske ta mig en power nap :-) Sen blir det liten sväng ut till mat affären och handla allihop. Hitta på något lätt till kvällsmat och försöka komma i säng riktigt tidigt. Så att vi orkar upp tidigt resten av veckan :-)

KOmmer knappt ihåg vilka tider det va som killarna brukade vara på dagis förr. Så måste ringa de imorgon och kolla vad det är som gäller nu. Lite andra regler som kommit också om jag inte har helt fel.

Nu ska jag rulla över på sidan och snooozzzza lite här i soffan :-) En kvart är i alla fall en kvart!!!

V. 36 nu.....


Bara en vanlig slappa söndag. Och bara 4 veckor kvar nu :-)

Trötter!!!!

Här om dagen frossade vi i kräftor.....

Hade helt glömt bort att jag till och med hann ta lite kort på de smaskiga små varelserna :-)
Kan inte påstå att jag inte blir sugen på dem igen :-) Kan äta hur mycket som helst av dem!



Sällan lillan är ledsen.

Välldigt, välldigt sällan som lillan är ledsen. Men här fick jag med henne på kort när hon gråter krockodiltårar. Varför vet jag inte :-/


Magen vecka 35+2


Tvättat, diskat, damsugit, svabbat, hängt tvätt och vad mer?

Uffft idag blev det verkligen en städar - donar dag för mig. Jag vart riktigt duktig tycker jag i alla fall.
Vart uppe först vid 6 tiden då pojkarna fått för sig att det var dags att gå upp redan. Trots att de knappt kunde hålla ögonen öppna. Men de fattade att det verkligen var tidigt då inte ens Disney Channel börjat sända så de gick snäll tillbaka till sina sängar när jag sa åt de att sova en stund till. Vi sov till 11 ungerfär sen. Jag och pojkarna i alla fall, lillan tog extra lång sovmorgon. Hon är en lite tonåring redan-hoppas att hon fortsätter så.  

Hade Deda här en stund som underhöll kidsen under tiden som jag fixa med allt annat. Skönt att slippa behöva vara en hök samtidigt som jag stressar med att hinna så mycket som möjlig innan Sid kommer hem. Han med det mesta innan han dök upp. Diskade rent efter helgen, då vi har en förmåga att låta allt bara sammlas på då. Tvättade en maskin med mörk tvätt, städat upp på mitt sätt i grabbarnas rum och påbörjat dammsugningen. Han kom och tog sig en stund där uppe vid datorn och med grabarna vid xboxen. Under tiden damsög jag färdigt och svabba, slängde in ytterliggare en maskin och hängde upp den första.

Hann bara kika på mailen innan det bar av till Mullsjö för mig och grabbarna. Lillan sov middag och Sid slappa bara. Så jag och grabbsen satte oss i bilen och tutade iväg på Duplo jakt :-)

Uffft, vad långt det var till Mullsjö! Minns det inte som så långt :-/ Kommer nog inte åka dit igen bara för att typ. Inte om det absolut inte är ett måste.

Vi kom hem åt kvällsmat och så bytte jag bara grabbarna mot lillan och satte oss i bilen som tog oss till Ica Maxi för att handla lite. Nu är jag helt slut i alla fall. Men kidsen verkar inte vara alls trötta. LIllan står just och skriker på mig glatt och försöker komma åt tangenterna. Killarna kan inte slita sig från Duplot som ligger över hela rummet nu.

Ska ta och lägga lillan strax, sen tar jag pojkarna och någon gång efter det även mig själv :-)

Imorgon blir det eventuell att hitta på något kul utomhus :-)

Äten nu.....

Äten och mätt, killarna kikar på tecknat och lillan ropar just att hon vaknat hon med :-)
Upp och hämta tösen. Se om jag kan få med mig både henne och den mörka tvättkorgen ner. Blir till att vara hemma idag, tvätta och städa lite :-/

12 timmar och 38 minuter sedan.....

Det är så länge sedan som mitt senaste inlägg publicerades. Och med tanke på att jag skulle gå och lägga mig strax efter det så borde jag ju nu vara hur pigg som helst. Jag har bara vaknat, duschat och kollat mailen innan nu. Då jag sitter och skriver detta.

Tyvärr så känner jag mig inte så pigg som jag borde :-/ Kanske blir lite bättre när magen fått sig något också. Har inte tagit mig ner att äta frukost ännu. Pojkarna gick upp för en liten, lite stund sedan de med. Bara lillan som verkar sova fortfarande. Ska nog traska ner så jag och killarna äter först i lugn och ro. Innan jag hämtar ner lilla terroristen :-)

Köpt mig en ny Evrest vinter jacka idag :-)

Hehehehhe, jag inhandlaen ny initer jacka för endast 200kr. Super klipp tycker jag! :-) Chansade dock på storleken :-) stl 34, kunde inte nu i mitt tillstånd knäppa den :-/ Men det ska väl gå tills vintern kommit hoppas jag. Till och med Demon boy kommenterade det när jag provade den hemma igen. Hahhahaha! Mamma du kan inte stänga den för du är för tjock sa han till mig. Han är för underbar min stora kille. Nu ligger Missy på den och myser för fullt så till användning kommer den komma i vilket fal som. Om inte jag så kommer kisse katten få sig en riktig dun/fjäder bädd att gosa i. Det är hon värd gumman.

Annars har söndagen inte bidragit med så mycket nytta, bara slappat, ätit gott och så.....

Imorgon är det ny vecka med nya påhitt som väntar. Måste hitta på något att fylla dagarna med. Jaaaa, visst är det mest för barnens skull så de inte börjar klättra på väggarna av att bara sitta hemma hela tiden. Jag orkar inte riktigt sysellsätta de till fullo längre :-/ Lite tråkigt, men det är just då det är så bra att vi har nära till allt. Bara att hoppa på bussen så är vi på ett kul lek ställe inom 5 minuter. Och där behöver jag inte göra något för att undrehålla dem. Utan jag kopplar av och de leker av sig. Plus att vi slipper stök och bök hemma :-)
Dock skulle jag behöva städa lite imorgon innan vi hittar på något. Men får se hur vi gör.

Idag är det fulla 35 veckor sedan jag blev gravid :-) Måste ta lite nya mag bilder.Tror inte det är så stor skillnad sedan sist men något större borde den vara. Jag känner bara att den är stor och ivägen för det mesta nu. Inte nog med att jag är kort och kan känna att det tar i ryggen när jag diskar eller lagar mat vid spisen så måste jag stå minst en halv meter ifrån nu med eller stå på sidan för att överhuvudtagen nå till vasken/spisen.

Nu vi det här laget för ett år sedan trodde jag eller jag var helt säker på att lillan var på väg. Jag var ensam hemma, killarna på dagis och Sid på jobbet. Detta var under dagen visserligen men prescis som nu satt jag vid datorn och kände värsta värken någonsinn. Och den släppte inte på någon minut. Satt kvar en stund och fler värkar kom :-/ Ringde till och med Sid på jobbet och förvarnade honom att han eventuellet blir tvungen att komma hem tidigare, ringde även pappa som i sin tur skulle få hämta pojkarna från dagis. Men Sid han kom nästintill direkt, han plockade upp pojkarna också. Pappa kom så att han skulle vara med killarna om/när vi skulle in till förlossningen. Det kändes för mig som att det var flera timmar med värkar som gick innan de kom hem. Jag låg och försökte slappna av men det gick inte hade så jäkla ont och en massa konstiga rörelser i magen. De konstiga rörelserna var tarmarna som jobbade på som skutton fattade vi senare när världens kloak utbrott utpelades i det lilla privata rummet i hemmet :-) hahahhahaha
Som tur var det bara en riktigt dålig mage jag råkat ut för. Men jag var inte bara hundra på att lillan skulle komma just den dagen, fem veckor för tidigt. Så rädd jag var då, jag ville verkligen inte ha en bebis för tidigt. Men nu är det inte lika skrämmande. Bebben är ju fullt utvecklad, kanske bara något lite, liten. Tjockar till sig nu de sista veckorna bara. Skulle vara skönt att slippa gå med kulan nu men jag har inte bråttom. Jag väntar gärna i fem veckor till. Bara det är en liten frisk liten en :-) Jag ska nog klara mig fin, fint ändå :-)

Borde kanske ge mig av uppåt snart och hoppa i säng. Men ska nog ta mig ett av de små mint pillrena som Sid köpte igår mot halsbränna så jag slipper vakna av den anledningen i alla fall. Räcker med alla de gånger jag springer och tömmer blåsan. Men det gör jag till och med utan att veta om att jag gör det längre :-) Går som en sönmgångare till och från. Fortsätter sova som att jag aldrig ens väckts av den härliga tryckande känslan mot blåsan. Men med brännan är det mycket värre. Så ett eller två piller blir det innan jag tar mig upp + ett glas med C-vitamin till mina järn tabletter. Det hjäpte i alla fall under natten till idag........

Väntar bara på ett mail innan jag drar mig.........hoppas på snabbt svar :-)

Det är tydligen inte bara jag som är inne just nu och mailar folk som jag tror sover redan. Får svar från alla möjliga nu :-) Så kommer nog att bli kvar ett tag till. Hehehehehheh!

Lördag, kul sällslkap på A6.

Åkte upp till A6 efter en sovmorgon för min del. Jag gick väl inte upp först 12.30 ungefär. Men det beror delvis på den härliga halsbrännan som jag hade i ett par timmar under natten. Började väl runt 3 tiden och gav inte med sig helt först runt 9 då jag för tredje eller fjärde gången var och tömde blåsan. Sen så tog jag igen för veckan som gått lite också. Inatt ska jag väl förhoppningsvis slippa halsbrännan. Trots att det blev frosseri med kräftor sent nu ikväll med. Sid köpte små härliga mint piller som ska hjälpa mot surauppstötningar i 12 timmar framåt. Tog 2 innan maten så nu hoppas jag att de verkligen gör underverk. Jag rapar och har mig som vanligt men det verkar som att de är av mildare form i alla fall :-) Hahhahahahha!

Vi var i alla fall iväg runt 15 tiden och träffa en kompis från råslätt tillsammans med hennes två av tre kids. Det blev en "mulatt träff". Även en bekat som vi tidigare lärt känna lite smått då vi började prata bara en dag på stan, var där med sina två små. Så kul att se alla de små mixarna :-) Som jag alltid säger - det kan aldrig slå åt fel håll när man mixar ordentligt ;-)

Det blev en massa bus & lek för barnen, för oss vuxna blev det till att tjata av oss & fika :-)

Mycket uppskattat!!! Så nu ser vi fram emot fler träffar!

Gott, gott i gott, gott! :-)

Sitter nu och väntar på grabba skaran ska komma hem med glass till oss allihop. Jag beställde en Twister i alla fall som

Veckan som varit.....


Har inte haft tid att skriva alls, fast jag haft datorn på flera gånger. Har varit att leta på blocket efter lite baby prylar. Varför köpa allt nytt när det finns dem som säljer nästintill nytt precis som jag har gjort tidigare. Tycker det är kul när jag kan gör någon glad att de könner att de fyndat. Och upptäckte själv att det finns en fler utav mig. Hittat bla en spjällsäng som vi ska kika på idag, kommer nog köpa de. Behöver egentligen inte ens titta på den mer. Har sett foton på den. Ser helt ny ut och det medföljer lika fin madrass, bäddmadrass och spjällskydd till för knappt någon peng alls. Kan väl säga att jag sklle inte ens kunna köpa madrass och bäddmadrass till vaggan som jag tänkte att vi skulle ha de första månaderna i alla fall för lika lite ens. Så vi ska åka och hämta den lite senare idag :-)

Sen så har vi hittat på massor med kul jag och barnen under dagarna då Sid har jobbat.

I måndags blev det en mysig slappar dag bara visseligen. Sen så i tisdags som jag tidigare skrev så var vi i Friadalen och träffade mormor. I onsdags när vi tog oss ut precis genom ytterdörren så började det små regna så fick ändra planerna som var att leka i kålgårdsparken till att bara ta en lite promenad runt kvarteret åtmonstonde. När vi precis kom till busshållsplatsen vid Ed så började det ösregna och bussen kom just i samma sekund. Så istället för att skynda oss hem för att slippa bli genomblöta så hoppade vi på bussen som tog oss till A6. Massa bus och lek blev det i ett par timmar. Träffade mormor en stund också. Av en slump så tog hon en sväng förbi just vid lekplatsen. Hon hade varit på Apoteket och skulle kika runt lite och behövde gå på toaletten så det var då hon såg oss där. Satt och tjata lite. Sedan bar det av hem då lillan behövde sova middag. Hon kan verkligen inte bara ge sig i vagnen eller när vi är ute någonstans och somna en stund. Utan hon håller sig vaken som att det handlar om liv och död om hon skulle missa något kul. När vi kom hem kom Ema förbi oss och gjorde oss sällskap. Var och handla jag och hon på kvällen lite. Med oss hade vi lillan. Lilla terroristen - UNDERBAR sådan :-) Blev lite mer som hamnade i kassen som vanligt. SKulle bara köpa lingonsylt till fläskpannkakan som jag skulle slänga ihop åt oss allihop. Men det blev att jag fick med mig till mat som jag blev sugen på att göra dagen efter. Plus kräftor till mig och sid som vi skulle gotta oss med någon kväll under helgen. Med lite tillbehör till med :-) Hem fixa med maten och som vanligt så blev det en riktigt sen kväll för oss allihop. Även Sid som inte riktigt kommit in i jobb tiderna.

Igår var vi bara hemma. Men fick massor gjort, även barnen var sysselsatta. Killarna fick leka med grannflickan en stund ute på gång-altanen. Lillan underhöll mig med sitt underbara humör. Hon kan inte sluta gå nu, hon går från rum till rum och kommer och vill att man ska busa med henne-jaga henne. Och hon älskar att vara med när det lagas mat, vilkent jag gjorde under tiden då kidsen vart igång. Det blev en potatis - kassler gratäng, MUMMS!
Mormor kom även hon en stund. Hon hade fyllt paprikor till oss, MUMMS!
Hann med en massa chitt-chattande :-)

Hem kom Sid, strax efter Ema också. Hon skulle slänga in lite tvätt hos mig då hon satt länge igår hos oss och missade sin tvätt tid. Jag plocka lite och förberrede för att morsan-Sids mamma skulle komma och vara med barnen senare på kvällen. Jag planerade in och bokade lite mat och bio för bara mig och Sid. Utan att han hade en aning om det :-) Vid halv sex tiden kom Morsan hon med. Ema var kvar hon med och fixa med tvätten-även våran :-) Vi drog oss vid halv sju-sju tiden. Det blev en god plnkstek på Mästergudruns Källare. Mysigt Och svalt där nere. Hämtade ut bio biljetterna, hann med en liten sväng hem emellan. Mötte just Ema inne på gården. Hon skulle hemåt . Tanke var väl att bara kika in lite snabbt och ev besöka toalleten. Men han lägga lillan på de få minuterna vi var hemma. Inte för att det är något mer än att bara mys-kramas med hennelite, ge henne napp i handen och lägga ner henne i sängen. Sedan sover hon nästan med en gång. Iväg till bion som tog oss till drömmarnas land. Inception! Var mycket bra tycker jag. Fick mig att fundera lite om hur man själv hade agerat och så vidare om det hade varit möjligt det som pågick i drömmarnas drömmar :-) Hem strax innan midnatt, skjutsa hem Schoscho. Lite tv tittande sedan sängen.

Idag var det Mvc besök på schemat. Så klockan ringde vid 9 första gången för att påminna mig om det. Gick upp, ducsh och åt lite snabbt. Åkte dit. Idag fick jag träffa Hanna då Anna är på semester. Gick jätte bra! Vi prata lite först och hon tyckte jag såg oförskämt pigg ut :-) En komplimang även om det inte riktigt klingar som det :-)
Hon klämde och tryckte på den fina magen som hon sa att den va :-) Hon blev lite osäker på om det var en rumpa eller huvud hon kände på vänster sida av magen. Mätte gjorde hon också, lyssna på hjärtljuden osv. Allt var bra annars. Först tänkte hon om vi skulle boka in en lite tidigare tid än den jag redan fått av Anna. Just för att hon inte säkert kunde avgöra om det var rumpan eller ryggen hon kände. Men hon gjort ett snabb uljtraljud istället och kunde se tydligt att det var huvudet som låg neråt som det ska nu. Högt men rörligt precis som det var förra gången jag var hos Anna med. Men det är lite olika med olika Bm. Då hon inte följt mig på samma sätt som Anna kunde hon inte lika säkert säga att det var så utan ville försäkra sig. Så att jag skulle slippa en liten i Sätes ställning. Inget jag hann oroa mig över alls. Visste ju redan att den låg neråt :-)

Riktigt härligt väder har vi idag. Som jag sa till Sid när jag kom hem det är riktigt badsol väder idag. Men vi är rätt sega allihop idag så får se om det blir att hitta på något i eftermiddag istället. För just nu sover lillan, jag och Sid sitter vid varsin dator, och killarna är beodrade att bara ta det lugnt en stund. Mr. C är i rummet i sängen - lite små kinkig. Mr.D Sitter här i vardagsrummet med mig även han lite små putt :-)
Det är nog för att det varit fullt upp hela veckan. Dem vänjer sig snabbt vid att det ska hända saker hela tiden. Så när det inte gör det blir de lite mer rastlösa. Plus att de tar på krafterna en hel del även på deras. Barn vill väl aldrig bara ta det lugnt egentligen. Men det behövs det med!

Så nu ska det inte göras något fösr efter att vi tankat på med lite energi :-) Fast jag kanske hade velat passa på  och fånga solen.

Ikväll blir det nog i alla fall att gotta sig med kräftorna för mig och SId som jag köpte här om dagen. Om det inte blir att vi åker till några vänner som vi sagt att vi ska hur länge som helst nu. De hörde av sig i morse till Sid och undrade om vi skulle hitta på något antingen idag eller lördag tror jag det va.

Men nu ska jag kika lite på tv tror jag, kanske stoppa något i magen igen och så får vi se......

V. 34


Japp, gravid i vecka 34+2 idag och hemma med tre små själv nu, då Sid började jobba igår igen efter 2 månaders pappaledighet.

Idag kan jag säga att det verkligen känns att jag inte orkar lika mycket som tidigare. Visst åldern spelar väl in lite med men just nu är det den lilla i magen som tar all min kraft.

Längtar nu tills den lilla är född :-)

Förmiddagen spenderade vi i Friadalen!


Hej, hej allihop!

Sitter och ta det lite lugnt nu, väntar på älsklingen och att lillan ska vakna. Tänkte att vi ska åka upp till Stadsparken och grilla lite kotletter bland annat. Förhoppningsvis blir det lite kyckling som åker på grill gallret:-)

Är ganska slut nu efter en härlig förmiddag med bussturer, lek, bus och träff med Mormor :-)

Jag vaknade starx efter att en av killarna var på toa i morse runt 10 tiden. Hoppade in i duschen direkt och undertiden jag duscha så bestämnde jag mig för att vi skulle ta en liten utflyckt till friadalen. Efter att alla fått lite i magen så fixade jag även kidsen - dusch osv. Strax innan vi skulle går ut så ringde min mor på hem telefonen och vi bestämde att hon skulle möta oss i parken.

Mycket starkt av henne att fatta tag om luren och ringa hem till oss efter så långtid nu. Just att hon ringde hem också och inte till min mobil. Hoppas på bättre relationer till varandra allihop. För barnens skull känner jag att det verkligen behövs. Allt annat gammalt behöver inte tas upp alls. Utan att relationerna bygger på framtiden. Och barnen! TYcker att alla barn har rätt till att träffa sina mor och farföräldrar. Även andra släcktingar. TYcker inte att föräldrar borde har rätt att neka umgänge med den ena eller andra. Om personerna i fråga inte är farliga eller fel för dem.

Ojjjj nu snarkar någon här brevid mig :-) killarna är på "G" nu igen efter att suttit en stud och återhämtat sig lite. Så nu ska jag väl ta och hämta ner lillan och få i henne lite mat. Låter Mr. S susa lite under tiden så vi kan åka iväg sen.

RSS 2.0